Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Όταν το πατρικό ένστικτο αποφεύγει την καταστροφή ένα δευτερόλεπτο πριν….


Σε ακραίες περιπτώσεις τα αντανακλαστικά του πατέρα ενεργοποιούνται αυτόματα και σώζουν την κατάσταση πριν έρθει η καταστροφή. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις που έσωσαν την κατάσταση ένα δευτερόλεπτο πριν… Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μας.

Καλόγερος, δοθιήνας, θυλακίτιδα, ψευδάνθρακας και σταφυλόκοκκος




Το δέρμα παρέχει προστασία από τα μικρόβια, αλλά δυνατό να προσβληθεί από βακτήρια, ιούς, ή μύκητες...
Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει ένα άνοιγμα η μια αμυχή από όπου θα μπουν τα μικρόβια. Φυσικά «ανοίγματα» όπως αυτά του θυλάκου της τρίχας ή των ιδρωτοποιών αδένων, αποτελούν την είσοδο των μικροβίων.

Ο Α.Λοβέρδος θέλει να γίνει η αλβανική δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία!




Tην ίδια στιγμή που ένας Αλβανός αιματοκύλισε μπαρ στον Πειραιά ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος θέλει να μπει η αλβανική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία παραδεχόμενος έτσι την ύπαρξη αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, και εξισώνοντάς την με την διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα της Β.Ηπείρου.

1816: Η χρονιά χωρίς καλοκαίρι που έφερε πείνα στον πλανήτη




Ήταν το 1816 όταν ένα σπάνιο φαινόμενο συνέβη και επηρέασε το κλίμα, το περιβάλλον και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αιτία αυτού του φαινομένου υπήρξε η έκρηξη ενός ηφαιστείου στο όρος Tambora της Ινδονησίας, στο νησί Σουμπάβα (5-15 Απριλίου του 1815).

Η ιστορία του SOS


Εδώ και περίπου έναν αιώνα, το SOS αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου.

Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας). Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες (...---...) .

Νέα συρρίκνωση του προϋπολογισμού για την υγεία το 2015






Στα 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το ταμειακό έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ για την τρέχουσα χρονιά, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2015 που κατατέθηκε στην Βουλή, έναν προϋπολογισμό, που μειώνει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια, τόσο στον Οργανισμό, όσο και στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία είναι μειωμένη κατά 22,9%. Το προϋπολογισθέν για το 2014 κονδύλι ήταν 1,15 δισ. ευρώ και αναμένεται να κλείσει στο τέλος του έτους στο 1,45 δισ., ενώ για το 2015 προβλέπεται κονδύλι 1,18 δισ. ευρώ.

Μητροπόλεις ελέγχονται για υποθέσεις υπεξαιρέσεων






Ελέγχους σε Μητροπόλεις πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες άνθρωποι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του ΣΔΟΕ. Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξετάζονται, είναι και αυτές της Μητρόπολης Δημητριάδος στον Βόλο αλλά και Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσας και Φαρσάλων).

Γιατί κάποια παιδιά αρρωσταίνουν συχνά;

Το ανθρώπινο σώμα δέχεται καθημερινά την επίθεση εκατοντάδων χιλιάδων εισβολέων που ονομάζονται αντιγόνα. Τα περισσότερα εξουδετερώνονται από τον φυσιολογικό οργανισμό, γιατί ο τελευταίος διαθέτει ουσίες, κύτταρα και μηχανισμούς που συνθέτουν το αμυντικό ή ανοσοποιητικό σύστημα.

Τασούλας: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια της Αμφίπολης


Τασούλας: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια της Αμφίπολης
Ο κύριος Τασούλας, θέλοντας να δείξει τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα σε σχέση με τις στερεωτικές διαδικασίες, είπε: "Το χώμα μέσα στον τάφο, κατά τη διάρκεια των χρόνων, έπαιξε ρόλο στερεωτικό για το μνημείο.

“Εγώ σώζω ανθρώπους, δεν σώζω τράπεζες”

“Εγώ σώζω ανθρώπους, δεν σώζω τράπεζες”


Ονομάζεται Ρομπέρτο Ρίβας. Είναι Ισπανός. Το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης. Πριν λίγες μέρες δικάστηκε από την ισπανική δικαιοσύνη. Καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ. Το αδίκημα του Ρίβας ήταν ότι  αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή των ανωτέρων του. Η εντολή που του είχαν δώσει ήταν να σπάσει την κλειδαριά στο σπίτι που διέμενε μια 85χρονη και να προχωρήσει στην έξωση της υπέργηρης γυναίκας, η οποία αδυνατούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

THE GIRL FROM SALINA Christophe


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Οι κωδικοί "κλειδιά" για την διόρθωση του Ε9 - Πως θα εξασφαλίσουν έκπτωση οι φορολογούμενοι



Το δικαίωμα να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που αποτυπώνονται στο έντυπο Ε9 του έτους 2014 προκειμένου να εξασφαλίσουν έκπτωση έως και 60% στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων έχουν από την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Νέα υπηρεσία ΟΤΕ Satellite για internet οπουδήποτε



  • Η χρήση της υπηρεσίας δεν προϋποθέτει σταθερή τηλεφωνική γραμμή και ο εξοπλισμός (ειδική δορυφορική κεραία και modem) διατίθεται δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΤΥΝΗΣΙΑ



Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί εδώ και εβδομάδες για την μυστηριώδη εμφάνιση μιας λίμνης, στη μέση της ερήμου στην Τυνησία. Βοσκοί ανακάλυψαν το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο στην περιοχή Γκάφσα της χώρας και έκτοτε δεν έχει υπάρξει πειστική απάντηση στο πώς δημιούργηθηκε η λίμνη αυτή και γιατί το συγκεκριμένο χρονικό σημείο. a

Μια δασκάλα δεν συμπαθούσε καθόλου ένα μαθητή της. Ώσπου έμαθε το τραγικό μυστικό του…




Πριν από πολλά χρόνια σε ένα Δημοτικό σχολείο της Αμερικανικής επαρχίας υπήρχε μια δασκάλα… Το όνομα της ήταν κυρία Τόμπσον. Την πρώτη μέρα της καινούργιας σχολικής χρονιάς, στάθηκε μπροστά από τα παιδιά της πέμπτης τάξης, τους συστήθηκε και στη συνέχεια τους είπε ένα μεγάλο ψέμα.

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 22-11-2014




Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις οι οποίες...
θα είναι κατά τόπους αυξημένες στην περιοχή του Αιγαίου και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Δείτε τις 32 χειρότερες αρχιτεκτονικές αποφάσεις που έγιναν ποτέ!



Οι 32 χειρότερες αρχιτεκτονικές αποφάσεις που πάρθηκαν ποτέ!
Δείτε το αφιέρωμα!

Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήρα χεριών!




             

            Οι ερευνητές πειραματίστηκαν, μολύνοντας αρχικά τα χέρια εθελοντών με ένα ακίνδυνο βακτήριο, τον Λακτοβάκιλλο. Στη συνέχεια, συλλέγοντας και αναλύοντας δείγματα αέρα, διαπίστωσαν ότι, όταν κανείς στέγνωνε τα χέρια του στο μηχάνημα, αφού τα είχε πλύνει ανεπαρκώς, ο μικροοργανισμός αυτός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο γύρω από τη συσκευή σε απόσταση έως δύο μέτρων

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες

Ήξερες για ποιο λόγο ανάβουμε κερί στην εκκλησία;





Σύμφωνα με τους ιερείς, το κερί που ανάβουμε έχει έξι συμβολισμούς
 
1. Συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής μας, γιατί είναι κατασκευασμένο από καθαρό κερί μέλισσας.
 
2. Επίσης την πλαστικότητα της ψυχής μας, μια και εύκολα πάνω του μπορούμε να χαράξουμε οτιδήποτε.
 
3. Ακόμη την Θεία Χάρη, επειδή το κερί προέρχεται από τα άνθη που ευωδιάζουν.