Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

7 μαθήματα που μας διδάσκουν τα παιδιά για το τι σημαίνει πραγματική ζωή

http://www.enallaktikos.gr/img19445_c31636456d0ef9349906c0a60eada1bb_240_180c.jpg«Ενώ εμείς προσπαθούμε να τους διδάξουμε πράγματα για την ζωή, τα παιδιά μάς διδάσκουν τι σημαίνει πραγματικά ζωή» -Αντζελα Σουίντ

Τα παιδιά δίνουν χαρά, σκοπό και νόημα στην ζωή μας. Φέρνουν χαμόγελο, αισιοδοξία και ευδιάθετη συμπεριφορά. Και όταν τους δοθεί η ευκαιρία, θα μας διδάξουν και πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Η ποδηλατάδα (δεν) κάνει (πάντα) καλό... Δες το πιο κάτω φιλμάκι και θα καταλάβεις…


Πως να ξεφλουδίσετε ακτινίδια και μάνγκο

Πως να ξεφλουδίσετε ακτινίδια και μάνγκο







Δείτε έναν έξυπνο τρόπο για να για ξεφλουδίσετε εύκολα ένα ακτινίδιο, ένα μάνγκο ή ακόμα και ένα αβοκάντο.

Το ηλιακό μας σύστημα (solar system)...





Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί μια εξαιρετική παρουσίαση του ηλιακού μας συστήματος στα πλαίσια μιας εργασίας πληροφορικής...

Τα μάτια της δάκρυσαν...


Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα των ανθρώπων είναι και αυτό της αχαριστίας. Της αγνωμοσύνης προς όλους εκείνους που με τον τρόπο τους ή τις ενέργειές τους, έχουν βοηθήσει, στο να ξεπεράσουμε κάποιες δυσκολίες, κάποιους κινδύνους.

Είναι αγνωμοσύνη να διαγράφουμε όλα όσα οι άλλοι έκαναν για μας - πολλές φορές μάλιστα με μεγάλο κόστος - και να στρεφόμαστε εναντίον τους όταν γίνεται κάποιο σφάλμα.

Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






Ἡ πρώτη γλώσσα τοῦ ἀνθρώπινου
γένους ἦταν τὸ τραγούδι.
Στὸν κολοσσὸ αὐτοῦ ποῦ λέγεται ἀρχαία Ἑλληνικὴ Γλώσσα, ἡ προσωδία εἶναι τὸ ἀπαραίτητο συμπλήρωμα. Διότι ἡ Ἑλληνικὴ Γλώσσα εἶναι τὸ πρωταρχικὸ στοιχεῖο τῆς ἐξέλιξης τοῦ πνευματικοῦ πολιτισμοῦ τῶν ἀνθρώπων. Χωρὶς τὴν ἀνεπτυγμένη σκέψη μὲ τὴ γραφική της ἀποτύπωση, ἡ ἀνάπτυξη τοῦ κόσμου δὲν θὰ εἶχε φτάσει στὰ μεγάλα της ἐπιτεύγματα.
Ἀποκτώντας οἱ ἄνθρωποι γνωριμία μὲ τὸ περιβάλλον, ἀκούγοντας καὶ παρατηρώντας, ἄρχισαν νὰ ξεχωρίζουν τοὺς ἤχους ἀπὸ τὴ φύση. Αὐτὸ εἶναι κάτι πολὺ σημαντικὸ γιὰ νὰ μπορέσει ὁ ἄνθρωπος νὰ μάθει νὰ μιλάει. Οἱ ἤχοι τοῦ φυσικοῦ περιβάλλοντος ἦταν οἱ πνευματικοὶ σπόροι ποὺ βοήθησαν, ὥστε νὰ μπορέσει νὰ μιλήσει ἀργότερα ὁ ἄνθρωπος.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Χ.ΠΑΧΤΑΣ κ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (πια) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ: ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ!

 




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την με αρ. 3765/2014 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά: “…είχε ενεργό συμμετοχή στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ», κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υπό συνθήκες που συνιστούσαν ευνοϊκή μεταχείριση της αγοράστριας εταιρείας, έναντι τιμήματος μικρότερου από το ήμισυ της αξίας τους, γεγονός που σε πολιτικό επίπεδο

Η τροφή που θεραπεύει τα πάντα εκτός από τον θάνατο





Οι λαοί της Ανατολής ισχυρίζονται ότι η τροφή αυτή θεραπεύει τα πάντα εκτός από τον θάνατο. Ποιά είναι ; Ο κουρκουμάς, ο οποίος αποτελεί ένα από τα συστατικά του κάρυ και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ινδική κουζίνα όχι μόνο ως μπαχαρικό για τη γεύση που δίνει αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

We Gotta Get Out Of This Place Eric Burdon & the Animals

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Δεν θα βαφτίζονται τα παιδιά αν δεν συμφωνεί ο πατέρας





Την έγκριση του πατέρα για την βάπτιση του παιδιού ανεξάρτητα από το αν το ζευγάρι έχει χωρίσει, ή ακόμη κι αν δεν έχει παντρευτεί καν ζητά η Εκκλησία της Ελλάδος από τους κληρικούς με πρόσφατη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου προς τις Μητροπόλεις.

Ελληνικά μυρωδικά: Αρώματα από τον τόπο σου


Η διαπεραστική μυρωδιά της φρεσκοτριμμένης ρίγανης. Το έντονο άρωμα του θυμαριού τα καλοκαίρια και ο βασιλικός που φουντώνει μπροστά στα παράθυρά μας και αφήνει την «νοστιμάδα» του στα χέρια μας. Η ελληνική γη είναι ευλογημένη, και τα μυρωδικά που συναντάμε σε κάθε μας βήμα πάνω της το αποδεικνύουν και με το παραπάνω.

Ένας σκαντζόχοιρος "βγάζει νοκ άουτ" 17 πεινασμένα λιοντάρια. Δείτε πως (Vid)



Δεκαεπτά πεινασμένα λιοντάρια ήθελαν να καταβροχθίσουν έναν σκαντζόχοιρο ο οποίος δεν τους έκανε τη χάρη!
Το περιστατικό συνέβη στο Kruger National Park στη Νότια Αφρική, όπου η αγέλη των λιονταριών φαίνεται να έχει περικυκλώσει και να περιεργάζεται το -όπως θα ήθελαν- θύμα τους.

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε από νεαρούς Έλληνες

H αεροπειρατεία που άλλαξε τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, είχε ελληνικό άρωμα! (Pics)


Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1948 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» στα περίπτερα, έγραφε με έντονα, κεφαλαία γράμματα, «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ ΩΔΗΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑΝ». Ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη αεροπειρατεία σε πτήση που εκτελούσε επιβατικό δρομολόγιο στον κόσμο.

Αυτά είναι τα νέα τεκμήρια! Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εισοδήματος με βάση τα έξοδα



Αυτά είναι τα νέα τεκμήρια! Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εισοδήματος με βάση τα έξοδα
 Τα τεκμήρια δεν φεύγουν, απλά αλλάζουν όνομα
- Πιο σκληρό σύστημα υπολογισμού του εισοδήματος
- Θα φορολογούνται όλα, ακόμη και επιδόματα και επιδοτήσεις
Η ανακοίνωση κατάργησης των τεκμηρίων έφερε πηχυαίους τίτλους, δεν είδαμε όμως καμία ανακοίνωση για την αντικατάσταση του... κενού που αφήνουν πίσω τους στα έσοδα.

Πώς θα χορηγούνται γυαλιά οράσεως και άλλα υλικά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

 





Μια νέα εστία ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης επιχειρεί να «σβήσει» η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλάζοντας τον τρόπο συνταγογράφησης και αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Σοβαρότατη εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αλλαγής στις αντικειμενικές αξίες με άμεση συνέπεια την μείωση στον ΕΝΦΙΑ



Σοβαρότατη εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αλλαγής στις αντικειμενικές αξίες με άμεση συνέπεια την μείωση στον ΕΝΦΙΑ





Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αποκάλυψε πως είναι σε πλήρη εξέλιξη η επικαιροποίηση στις αντικειμενικές αξίες στην Ελλάδα με στόχο την προσέγγιση στις τιμές της αγοράς

Τι είναι το 112- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΟΛΟΙ !!!





Τι εξασφαλίζει ο σωτήριος αριθμός 112 για όλη την Ευρώπη.
Θεαματική αύξηση στις κλήσεις των πολιτών χρόνο με τον χρόνο
Ο αριθμός 112 είναι ο σωτήριος αριθμός για όλη την Ευρώπη και, σύμφωνα με τις Αρχές, εξασφαλίζει την παροχή άμεσης βοήθειας σε πολίτες που διατρέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο,

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Ποιές περιοχές θα πλήξει η σφοδρή κακοκαιρία




Ραγδαία επιδείνωση του καιρού! Ποιές περιοχές θα πλήξει η σφοδρή κακοκαιρία



Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι ..
στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νότιοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ.
Αναλυτική Πρόγνωση

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες

Πότε θα γίνει αισθητή η πτώση της τιμής του πετρελαίου - Το 60% της τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα είναι φόροι



Μπορεί οι διεθνείς τιμές πετρελαίου να έχουν υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο τετράμηνο και δωδεκάμηνο, ωστόσο η λιανική τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου θέρμανσης δεν έχει υποχωρήσει τόσο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πτωτική τάση της τιμής του μπρεντ ξεκίνησε από τις 26 Ιουνίου και εντάθηκε τον τελευταίο μήνα, υποχωρώντας από τα 115 δολάρια το βαρέλι στα 82 δολάρια το βαρέλι. Πέρσι, τέτοια εποχή η τιμή είχε διαμορφωθεί στα 105 δολάρια το βαρέλι. Πώς έχει, λοιπόν, πορευθεί η τιμή λιανικής της αμόλυβδης και πετρελαίου θέρμανσης το ίδιο διάστημα στην Ελλάδα;