Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

H Ρωσία... ξηλώνει τη θερινή ώρα




  • Τρία χρόνια κράτησε το πείραμα της μόνιμης θερινής ώρας στη Ρωσία. 
  • Το μέτρο αποδείχθηκε ενοχλητικό για πολλούς Ρώσους, ακόμη και για τις... αγελάδες σύμφωνα με την κυβέρνηση, οπότε η χώρα θα δοκιμάσει από την Κυριακή μια νέα ιδέα: μόνιμη κανονική ώρα, ακόμη και το καλοκαίρι!

Δεν πάει ο νους σας πώς φεύγει η τηγανίλα από το σπίτι!








Πόσες φορές σας έχει τύχει να τηγανίζετε και η μυρωδιά να μην φεύγει με τίποτα ακόμη κι αν έχετε ανοίξει για ώρα τα παράθυρα ή τον απορροφητήρα; Σίγουρα αρκετές. Υπάρχουν όμως ορισμένα μυστικά καλά κρυμμένα,

ZΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!!!!!


Τι σημαίνουν οι ενδείξεις των ελαστικών των αυτοκινήτων






Όλα τα ελαστικά των οχημάτων αναγράφουν
στο πλαϊνό τους τμήμα μια πλειάδα από αριθμούς και κωδικούς, τα οποία δείχνουν τις διαστάσεις, τις προδιαγραφές του ελαστικού την ημερομηνία παραγωγής κ.ο.κ. Ας δούμε λοιπόν ένα – ένα αναλυτικά τι σημαίνουν τα... ιερογλυφικά των ελαστικών.

Πώς αποκαλούν την Ελλάδα στις χώρες του εξωτερικού [χάρτης]

41


Η αρχαία κουλτούρα στην Ελλάδα και η γλώσσα επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια  βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας. Δείτε αυτήν την επιρροή πόσο ισχυρή είναι στην σύγχρονη Ευρώπη.

Το μάθημα της αποτυχίας

hard math




«Τα μαθηματικά κάνουν συχνά τους ανθρώπους να αισθάνονται βλάκες. Και είναι αρκετά οδυνηρό να αισθάνεσαι βλάκας», έγραψε πρόσφατα στο περιοδικό Slate, o συγγραφέας και μαθηματικός Ben Orlin. Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στο Oakland o ίδιος, διατηρεί, επίσης, ένα διάσημο blog που είναι αφιερωμένο στη διδασκαλία των μαθηματικών.

Γράμμα προς το νεώτερο εαυτό μου

Γράμμα προς το νεώτερο εαυτό μου 
 
 
Γράφει η ψυχολόγος Γεωργία Κανελλοπούλου
Αγαπημένε μου νεότερε εαυτέ,
Ξεκινώντας να γράφω αυτό το γράμμα, παρατηρώ ότι μου φαίνονται τόσο ανοίκεια τα μικρά μου γραμματάκια. Πόσο καιρό είχα να τα δω πάνω σε γραμμές? Ίσως αυτό το γράμμα θα έπρεπε να το είχα στείλει πολύ νωρίτερα στον εαυτό μου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.Άκου, λοιπόν, νεότερε εαυτέ μου και συγκράτησε καλά ο,τι διαβάσεις παρακάτω….

Έρχεται δεκαήμερο εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη






Ξεκινά την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 του μηνός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Χαλκιδική γη: Η ζωογόνα φύση και το «πνεύμα του τόπου»


 


 

 

 Παρατηρώντας τα ταπεινά φυτά του κήπου μου κατανοώ, για άλλη μια φορά, πόσο προικισμένος, αλλά και πόσο διαχρονικά παραγκωνισμένος είναι ο γενέθλιος τόπος, η Χαλκιδική μας. Η φύση βρίσκει εδώ τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να παράγει αενάως και να προσφέρει στα έμβια όντα.

Το πείραμα που συγκίνησε τους ανασκαφείς στην Αμφίπολη






Μια συγκλονιστική εικόνα έζησαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας είχε βρεθεί το κεφάλι της σφίγγας και κατά την διαδικασία μεταφοράς του έξω από το τάφο για να πάει στο Μουσείο της Αμφίπολης, έγινε ένα «πείραμα»!

Το μετρό της Θεσσαλονίκης κορυφή του παγόβουνου της αναξιοπιστίας


Το μετρό της Θεσσαλονίκης κορυφή του παγόβουνου της αναξιοπιστίας




Η τραγική ιστορία του έργου που έχει μετατραπεί σε φετίχ για τη Θεσσαλονίκη – Το γαϊτανάκι ευθυνών τυλίγει μέχρι πνιγμού το πολεοδομικό συγκρότημα που βουλιάζει στα κυκλοφοριακά προβλήματά του. Γράφει ο Τάσος Τασιούλας
του Τάσου Τασιούλα
Οι τελευταίες εξελίξεις στην τραγική ιστορία του μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν σχεδόν σε όλους αναμενόμενες. Το μόνο μη αναμενόμενο φαίνεται τελικά να είναι το ίδιο το έργο, που έχει μετατραπεί σε φετίχ για τη Θεσσαλονίκη.

Πενήντα πηγές για δωρεάν ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, ebooks, audio books











Η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης μας. Οι λόγοι; Πολλοί. Αυξάνουν την ικανότητα μας στο να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε, μας κάνουν να σκεφτόμαστε καλύτερα, να αναπτύσσουμε την φαντασία μας, μας ηρεμούν όταν είμαστε αγχωμένοι, μας κάνουν πιο ισχυρούς απέναντι στους κάθε λογής εκμεταλλευτές, μας ταξιδεύουν σε διαστάσεις που δεν θα είχαμε την δυνατότητα να πηγαίναμε ποτέ και μας βοηθάνε σε τόσα πολλά άλλα πράγματα…
Δωρεάν e-books στο internet.

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

επέτειος του οχι Μια από τις επίσημες αργίες του ελληνικού κράτους είναι και η 28η Οκτωβρίου. Αλήθεια, όμως, τι γιορτάζουμε; Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι η μέρα αυτή σημάδεψε την Ελλάδα από τον πόλεμο του 1940 και έμεινε γνωστή ως επέτειος του "ΟΧΙ", αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που γιορτάζουμε;

Γιατί αλλάζουμε την ώρα την Κυριακή – Ποιος… ευθύνεται για τη θερινή και τη χειμερινή ώρα





Το ότι αυτή την Κυριακή τα ξημερώματα (4 το πρωί) θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω είναι γνωστό. Σε απλά λόγια αυτό σημαίνει πως οι υπναράδες θα έχουν στη… διάθεσή τους μιας ώρα επιπλέον ύπνου.

Το πρόγραμμα του σημερινού διπλού εορτασμού στη Θεσσαλονίκη






Διπλή γιορτή σήμερα για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, καθώς και την επέτειο απελευθέρωσής της.
Το πρόγραμμα του εορτασμού:
- Ώρα 08:00': Έπαρση της σημαίας στο Λευκό Πύργο παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών του.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


"Κι ο σταυρός που λαμπυρίζει

στην ψηλή σου κορυφή

είν' ο φάρος που φωτίζει

μιαν ελπίδα μας κρυφή" 
Ιωάννης Πολέμης

ο Άγιος Δημήτριος








Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού