Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τι έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ως λαός, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στο Θεό. Από τα αρχαία χρόνια ο Θεός μάς έδειξε ιδιαίτερη εύνοια. Ήταν στην πρόνοιά Του η δημιουργία του απέραντου κράτους του Μ. Αλεξάνδρου, ώστε να μεταδώσει τα φώτα του Ελληνικού Πολιτισμού στους βαρβάρους και, ειδικότερα, την ελληνική γλώσσα, για να διαδοθεί ευκολότερα, μέσω αυτής, το Ευαγγέλιο.

Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.

Αξίζει να το διαβάσουμε !
                 Κάτι θα κερδίσουμε.......Αλήθεια λέει......

Σαράντος Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά.

Τα 10 πιο σπάνια λουλούδια

Το να καθοριστεί μαι λίστα με τα 10 πιο σπάνια λουλούδια δεν είναι εύκολο, ιδίως δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν περισσότερα από 270.000 είδη λουλουδιών (χωρίς να περιλαμβάνεται το 10-15% των μη ταξινομημένων σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου). Δείτε τα 10 πιο σπάνια λουλούδια και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες τους.

Έτσι περνάμε νόμιμα τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε!

Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι δεν μπορούμε, δεν έχουμε να πληρώσουμε δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση (πιστωτικό) και να ανοίξουν την μπάρα.

Θα ξεθάψουν σκουπίδια από ΧΥΤΑ (ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ)


Θεσσαλονίκη-Θα ξεθάψουν σκουπίδια από ΧΥΤΑ

Ζεστό χρήμα και πάλι στα ταμεία των κομμάτων: Δείτε πως θα μοιραστεί η κρατική επιχορήγησηΣυνολικά εννέα πολιτικά κόμματα θα λάβουν τη β' δόση της κρατικής επιχορήγησης συνολικού ύψους 2,712 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως αν και στην κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου

Άνοιξε έπειτα από 49 χρόνια το δημοτικό σχολείο στην Ίμβρο


Άνοιξε τις πόρτες του μετά από 49 ολόκληρα χρόνια το δημοτικό σχολείο των Άγιων Θεοδώρων στην Ίμβρο. Το σχολείο είχε ανοίξει πρώτη φορά το 1951 ωστόσο έκλεισε εκ νέου το 1964.

ΔΙΕΘΝΗ Ύμνοι των Γερμανών: Οι Έλληνες γιατροί ήρθαν στη χώρα μας και ανέβασαν την ποιότητα του συστήματος υγείας


Στα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας».

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πρόστιμο σε κυλικείο εντός ΔΕΘ που χρέωνε τον καφέ έως και 8,50 ευρώ
Με έως 8,50 ευρώ χρέωνε τον καφέ το κυλικείο που λειτουργούσε στον πύργο του ΟΤΕ εντός της ΔΕΘ το οποίο έχει το μονοπώλιο, καθώς παραπλανητικά επιβάρυνε την τιμή των προϊόντων με εισιτήριο αξίας 5 ευρώ.

Δε θα πιστέψετε πώς βγαίνει η «κρεμμυδίλα» από τα χέρια μας στο πι και φι!

Δε θα πιστέψετε πώς βγαίνει η «κρεμμυδίλα» από τα χέρια μας στο πι και φι!

Όταν μαγειρεύουμε είναι λογικό τα χέρια μας να μυρίζουν, ειδικά όταν κόβουμε κρεμμύδια...

Είναι αλήθεια ότι η «κρεμμυδίλα» δε φεύγει εύκολα ακόμη και μετά από πολλά πλυσίματα χεριών.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ (Τα ομορφόπαιδα!)EFENPRESS

Πώς να κόψεις το βήχα του παιδιού χωρίς φάρμακα!


Επειδή εμένα μου χρειάστηκε σήμερα για τον μικρό μου το διάβασα και σας το μεταφέρω
Το παιδί έχει βήχα. Δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά και φαίνεται να υποφέρει. Θέλεις να ζητήσεις ένα φάρμακο από τονπαιδίατρο για να το ανακουφίσεις. Και όμως!

Δείτε ποιοί δικαιούνται δωρεάν laptop ή tablet και ίντερνετ
- Το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» θα ανακοινωθεί ..
το Νοέμβριο
- Θα αντιστοιχεί ποσό περίπου 480 ευρώ σε κάθε δικαιούχο που παίρνει ή θα πάρει κοινωνικό μέρισμα
- Θα αφορά στην αγορά laptop ή tablet και θα είναι με την μορφή κουπονιού
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» και αφορά όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα.

Όλα εκείνα που οφείλει ο κόσμος στη Σκωτία και πιθανόν να μην τα ξέρετε


Η κρίσιμη ψήφος για την ανεξαρτησία ή μη της Σκωτίας από την Αγγλία πλησιάζει και τα διεθνή ΜΜΕ έχουν το βλέμμα στραμμένο στο βόρειο άκρο της Μ. Βρετανίας και στη μικρή αυτή χώρα με τα μόλις 5 εκατ. κατοίκους

Η εξέλιξη των ειδών…
Δεν χωράνε σχόλια......

Επτά «άγνωστοι» αρχαιολογικοί χώροι στα Ελληνικά νησιά


Τα μεγαλοπρεπή παλάτια στην Κνωσό, οι θαμμένες στη λάβα πολιτείες της αρχαίας Θήρας, η Δήλος και η Κέρος με τα κυκλαδίτικα εδώλια και η Σάμος με τους θησαυρούς σε κάθε της γωνιά.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Πρώην πρόεδρος Αρείου πάγου: Κουρέλιασαν το Σύνταγμα
Αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Νικόπουλου δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Παρόν”. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές.

Οι Λειψοί δείχνουν το δρόμο στη γηρασμένη και παρηκμασμένη Ελλάδα: Κάτοικοι 784, παιδιά 200 !!!

Η Μαρίνα παίζει με την κούκλα της στην αυλή του σπιτιού της· τη χτενίζει, της μιλάει. Είναι οκτώ ετών, η μικρότερη από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας Παπαδέλια.

Δωρεάν οι εξετάσεις για τον προστάτη στα Δημόσια νοσοκομεία αυτή την εβδομάδαEκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις παθήσεις του προστάτη αδένα, υλοποιεί η Ελληνική Ουρολογική Εταιρία.
Η καμπάνια, που φέρει το σύνθημα "Μην αγνοείτε τον προστάτη σας", θα διαρκέσει μία εβδομάδα ξεκινώντας τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων.

Έρχεται κοινός ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Τι σημαίνει αυτό

Έρχεται κοινός ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Τι σημαίνει αυτό
Η Εφορία μπαίνει στο κυνήγι και όσων χρωστούν και στα Ασφαλιστικά Ταμεία και κάπως έτσι για να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες ως το 2017 ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ θα έχουν γίνει ένα...

Ε ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΟΛΟΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΕΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΜΑ -ΚΑΘΑΡΑ εβραϊκό το "Ελληνικό" βιβλίο θρησκευτικών της Α` γυμνασίου

Ιδού με τι θα ασχοληθούν για μια ολόκληρη χρονιά τα παιδιά μας της πρώτης τάξης του γυμνασίου.
Και το χειρότερο? 

Θα βαθμολογηθούν γι αυτό !!
Την προϊστορία των εβραίων !!!

Και να ήταν μονάχα αυτό θα μπορούσα να το δεχτώ μιας και η παλαιά Διαθήκη είναι κοινή μεταξύ Χριστιανισμού κσι Ιουδαϊσμού.