Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται κοινός ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Τι σημαίνει αυτό

Έρχεται κοινός ΑΦΜ και ΑΜΚΑ – Τι σημαίνει αυτό




Η Εφορία μπαίνει στο κυνήγι και όσων χρωστούν και στα Ασφαλιστικά Ταμεία και κάπως έτσι για να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες ως το 2017 ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ θα έχουν γίνει ένα...



Σύμφωνα με την “Ημερησία” το ΚΕΠΕ προβλέπει την ενοποίηση των δύο αριθμών ώστε να “διευκολυνθεί η μετάβαση των πράξεων είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από τις φορολογικές αρχές, καθώς σε ένα αρχείο θα περιλαμβάνονται όλες οι ατομικές πληροφορίες και δεν θα τίθεται καν ζήτημα διασταύρωσης πληροφοριών ή κοινού λογισμικού”

Ακόμη και πριν την ενοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θα μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις με τα στοιχεία που διαθέτουν οι φορολογικές αρχές για το οικονομικό «προφίλ» των οφειλετών. Παράλληλα η ενοποίηση θα διευκολύνει τον αυτόματο συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών με επιστροφές φόρων (ΦΠA και ΦMY) ή πληρωμές επιδοτήσεων από τον OΠEKEΠE για τους ασφαλισμένους στον OAEE και τον OΓA.

Με τον ίδιο τρόπο διευκολύνεται η παρακολούθηση από τις υπηρεσίες των τρεχουσών πληρωμών εργοδοτών για κάθε ασφαλισμένο, όπως και κάθε άλλου υπόχρεου, και τον άμεσο εντοπισμό διαφορών (εισφορο-αποφυγή) και καθυστερήσεων με στόχο την αποτροπή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων.


απο το Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου