Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Νέο κύμα ακρίβειας λόγω ΦΠΑ 19%...




Τσουχτερά τα "ισοδύναμα" για τις φοροελαφρύνσεις...

Αντιμέτωπη με νέο κύμα ακρίβειας, και μάλιστα σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, βρίσκεται η κοινωνία, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ύψους 19% έως...
21%, ως "δημοσιονομικό ισοδύναμο" για σειρά φορολογικών μεταρρυθμίσεων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Γιατί το σάλιο είναι το θαυματουργό υγρό του στόματος;










Πόσοι από εμάς ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το σάλιο για τη ζωή μας; Και γιατί άραγε ονομάζεται «το αίμα της στοματικής κοιλότητας»;

Προφανώς επειδή είναι εξαιρετικά πολύτιμο για το σώμα μας. Χωρίς αυτό δε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, να φάμε, να χωνέψουμε σωστά, να έχουμε υγιή δόντια και ούλα.

Ανοίγει για το κοινό ο σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό Θεσσαλονίκης








Ανοίγει στις 29 Αυγούστου για το κοινό ο σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό Θεσσαλονίκης από τις 5.30 έως τις 8.00 το απόγευμα.

Από τη Δευτέρα οι νέες τιμές στα εισιτήρια των Μέσων Μεταφοράς






Σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου.

Στα ΚΕΠ η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας IX και μοτοσικλετών


Στα ΚΕΠ η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας IX και μοτοσικλετών









Πιο γρήγορα και πιο απλά θα πραγματοποιείται από τις 2 Σεπτεμβρίου η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης, καθώς η διαδικασία αυτή, αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, θα πραγματοποιείται πλέον και μέσω των ΚΕΠ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΖΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ..







Η πρώτη ιδιωτική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στα νερά της Μεσογείου η οποία χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ένα ιταλοαμερικανικό ζευγάρι...
ξεκίνησε τις προσπάθειες εντοπισμού σκαφών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το πλοίο με την ονομασία Φοίνικας 1 είναι ένα ιστιοφόρο σκαρί 40ποδών (12μέτρων) και ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Μάλτα την πρώτη του αποστολή, η οποία θα διαρκέσει 60 ημέρες, ελπίζοντας να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο στα νερά της Μεσόγείου.

Το βερνίκι νυχιών που προστατεύει από το βιασμό: Αλλάζει χρώμα αν εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες μέσα στο ποτό [εικόνες]

Το βερνίκι νυχιών που προστατεύει από το βιασμό: Αλλάζει χρώμα αν εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες μέσα στο ποτό [εικόνες]


Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε μανικιούρ, το οποίο εκτός από περιποιημένα άκρα σας προστατεύει από έναν πιθανό βιασμό; Η απάντηση είναι ποτέ. Τέσσερις φοιτητές από Πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βερνίκι νυχιών, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει αν μέσα στο ποτό σας έχει ρίξει κάποιος ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να βοηθήσουν τις γυναίκες.

Μύθοι για τα αεροπλάνα που πρέπει να ξέρετε πριν πετάξετε!








Οι επιβάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές κατά την απογείωση και προσγείωση των πτήσεων.Ιδού η... απομυθοποίηση του μύθου που αναφέρει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές παρεμβαίνουν στον εξοπλισμό πλοήγησης 

ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι τελικές διορθώσεις - Έξι οι δόσεις

ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι τελικές διορθώσεις - Έξι οι δόσειςΤο τελικό πακέτο διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ, ώστε να υπάρξουν τις επόμενες μέρες οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

To Sir With Love (Original VersionLulu

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Μπορούν τα μυρμήγκια να μας σώσουν από την κλιματική αλλαγή;






Μήπως τα μυρμήγκια μπορούν να σώσουν τη Γη από την επικείμενη καταστροφή της λόγω κλιματικής αλλαγής; Πιθανότατα ναι, απαντούν ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνας στο Τέμπε.
Πολλά μυρμήγκια, πιο... δροσερό κλίμα

Αυστηρότερος ο νόμος Κατσέλη

Αυστηρότερος ο νόμος Κατσέλη

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Τι συμβαίνει με το χασμουρητό;

Τι συμβαίνει με το χασμουρητό;
Παρότι για χιλιάδες χρόνια ο λόγος παρέμενε άγνωστος, μερικές έρευνες έχουν καταφέρει να ρίξουν φως στο γιατί χασμουριούνται οι άνθρωποι.

Εν μέσω ΔΕΘ οι νέοι αντιπεριφερειάρχες Τζιτζικώστα


Εν μέσω ΔΕΘ οι νέοι αντιπεριφερειάρχες Τζιτζικώστα







Ποια ονόματα παίζουν για τις έξι θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, τι γίνεται με τον τουρισμό. Η «μάχη» νέας και παλιάς γενιάς
του Τάσου Τασιούλα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ- Δείτε με ποιους παίζουν ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής






Εντός έδρας με τον ΚΑΟΔ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για το κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ στη φάση των προημιτελικών. Τον Αετό ΓΑΣ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας ο Ηρακλής στον α΄ γύρο, ενώ ο Άρης θα συμμετέχει στη διοργάνωση από τη β΄ φάση και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από τον νικητή του ζευγαριού Ηλυσιακός-Ερμής Λαγκαδά. 

Μουσικές και δράσεις στα μνημεία της πόλης








Συνεχίζεται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου στα μνημεία της Θεσσαλονίκης.