Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ εξελέγη ο Καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου
















Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014) με ηλεκτρονική ψηφοφορία (ηλεκτρονική κάλπη «Ζευς»), από τις 9:00 το πρωί και μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο τα μέλη ΔΕΠ των δύο Τμημάτων. Υποψηφιότητα για τη θέση του Κοσμήτορα είχαν υποβάλλει ο Καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο Καθηγητής της Ιστορίας της Φιλοσοφίας κ. Λάμπρος Σιάσος.

Διαχρονικό.....

Να μην το ξεχνάμε...

Λιτότητα και Ανάπτυξη! Το άδοξο τέλος ενός ακόμη νεοφιλελεύθερου μύθου. Δύο κυρίες που... ζητούν γαμπρό!

Άνθρωποι, υπερασπιζόμενοι τις ανάγκες του διπλανού τους, υπερασπίζονται τον ίδιο τον εαυτό τους.

Ας κάνουμε τη σύγκριση....

Παπούλια... πες "αλεύρι";


Ένα καλαμάκι που φτιάχτηκε, για να σώζει ζωές!


paidiaosd 




Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι - το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού - είναι χωρίς πρόσβαση σε ασφαλή υδροδότηση.
Αυτή τη στιγμή, περίπου το ήμισυ των φτωχών σε όλο τον κόσμο, υποφέρουν από ασθένειες λόγω του μολυσμένου νερού, εκ των οποίων πάνω από 6.000 (κυρίως παιδιά) πεθαίνουν κάθε μέρα από την κατανάλωση μη ασφαλούς πόσιμου νερού.

ΙΚΑ: Πιο εύκολα απογραφή και βιβλιάρια υγείας

ΙΚΑ: Πιο εύκολα απογραφή και βιβλιάρια υγείας


ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

                                                                    Pretty woman Roy Orbinson


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Επώνυμοι ηθοποιοί ξάφνιασαν τον κόσμο στο μετρό «Σύνταγμα» [video]





synasdsa 



Με έκπληξη, απορία και ενθουσιασμό οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα σύντομο μουσικοθεατρικό δρώμενο με τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Βάτραχοι» να έχουν τον πρώτο λόγο. Η Εβελίνα Παπούλια έκανε την έναρξη τραγουδώντας και απαγγέλλοντας στίχους από τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη ενώ στη συνέχεια ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πάνος Βλάχος και τα υπόλοιπα παιδιά, χάρισαν ένα ευχάριστο διάλλειμα στους ταλαιπωρημένους από τη ζέστη επιβάτες.

Τα ψάρια της Μεσογείου μειώνονται συνεχώς


Τα ψάρια της Μεσογείου μειώνονται συνεχώς







 

Συνεχή και ανησυχητική μείωση παρουσιάζουν οι πληθυσμοί των ψαριών στη Μεσόγειο θάλασσα τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα.
Οι επιστήμονες κρούουν  τον κώδωνα του κινδύνου ενώ επισημαίνουν ότι σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, ιδίως στον Ατλαντικό, έχει υπάρξει σταθεροποίηση ή ακόμη και αύξηση των αλιευτικών αποθεμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, στη Μεσόγειο η κατάσταση επιδεινώνεται διαχρονικά.

Παγκόσμια ελληνική επιτυχία στη ρομποτική χειρουργική


Παγκόσμια ελληνική επιτυχία στη ρομποτική χειρουργική






Διαβάστε στο www.ellines.com

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου (δηλαδή της μεμβράνης του περιτοναίου της κοιλιάς) μέσω μόνο μίας μικροτομής 2,5 εκατοστών.

Χωρίς λεωφορεία από τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία από τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Δευτέρα 14 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, βάσει της σχετικής απόφασης που πήρε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου του, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του.
Αυτό σημαίνει ότι, όσο διαρκεί η επίσχεση εργασίας, δεν θα υπάρχει κανένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Πέντε μύθοι για τον καφέ… καταρρίπτονται!





    Από το 1819 που ανακαλύφθηκε η καφεΐνη μέχρι σήμερα, πολλά έχουν γραφεί -θετικά και αρνητικά- και εκατοντάδες εκατομμύρια κούπες έχουν καταναλωθεί στο βωμό ενός απολαυστικού και τονωτικού ροφήματος. Η καφεΐνη ανακαλύφθηκε από το Γερμανό χημικό Φρίντριχ Φέρντιναντ Ρούνγκε το 1819 και βρίσκεται σε πολλούς καρπούς,

Περί "νομίμου" και "ηθικού"... το ανάγνωσμα!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpWwZZLe5zhkyzve9kjDZdiZY6Len4AfonsO3Unf5H61gJ5mu2NTyXwtIVf9us8KiWTZOa6lTXFomZqeW7Ts6aUy18h_5bNWyrCTg4SzLSikqrww3YRdnLiu-4Fw16yzRcFxh0sdkPHCQK/s1600/271140_3806536681693_749257065_n.jpg
"Νόμιμα" απολύθηκαν οι καθαρίστριες... "Νόμιμες" οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων...

"Νόμιμο" το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων... "Νόμιμη" η πείνα, οι άνεργοι, οι άστεγοι...
"Νόμιμες" οι παράπλευρες απώλειες και οι χιλιάδες αυτοκτονίες...
"Νόμιμο" να πληρώσει ο λαός τις υπερχρεωμένες τράπεζες και τους τραπεζίτες...
"Νόμιμες" οι κατασχέσεις σπιτιών, συντάξεων, καταθέσεων...

Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις δικαστών
και των μισθών και συντάξεων της Αστυνομίας!!!

Τι δεν κατάλαβες ακόμα;
Σε γυνακεία χέρια για πρώτη φορά οι εισαγγελίες της Θεσσαλονίκης
 
 
 
 
Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Θεσσαλονίκης, μια γυναίκα βρίσκεται στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών. Ακολουθεί γυνακεία εκλογή και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών
του Μάρκου Γεωργίου
Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Θεσσαλονίκης, μια γυναίκα βρίσκεται στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών,

Καύσωνας με βροχές -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν σήμερα καταιγίδες

Καύσωνας με βροχές -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν σήμερα καταιγίδες




Αν και θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση, η θερμοκρασία θα παραμείνει και σήμερα σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο καιρός θα κάνει σήμερα τα… τερτίπια του με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.
Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

"Σφαγή" για μια θέση στις στρατιωτικές σχολές

"Κονταροχτυπιούνται" για μια από τις περιορισμένες θέσεις στις στρατιωτικές σχολές οι φετινοί υποψήφιοι, που θέλουν να φοιτήσουν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές αξιωματικών.

Επιδημία τα φακελάκια -Ποιος είναι ο τιμοκατάλογος με τις απαιτήσεις των γιατρών


Επιδημία τα φακελάκια -Ποιος είναι ο τιμοκατάλογος με τις απαιτήσεις των γιατρών




Η οικονομική κρίση ανάγκασε ακόμα και τους γιατρούς που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη που τους έχουν οι ασθενείς και έριξαν τις απαιτήσεις τους στα φακελάκια, τα οποία πάντως εξακολουθούν να παραμένουν βραχνάς για τους όσους έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Τα 9 οφέλη του να περπατάς ξυπόλυτος στην άμμο!

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζουμε στο πέλμα (πλατυποδία, κοιλοποδία, άκανθα φτέρνας), τώρα το καλοκαίρι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ανακουφιστούμε: Το περπάτημα στην άμμο.
9 λόγοι για να το δοκιμάσεις:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ : “ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ”


 Βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών, διαφωνεί με την ανακρίτρια της δικογραφίας αλλά και με τον εισαγγελέα οι οποίοι είχαν την άποψη ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο .

Ξεπουλάνε τις ομορφιές της Ελλάδας - Βάζουν πωλητήριο ακόμα και στο «ναυάγιο» της Ζακύνθου


nauagio2



Η μεταβίβαση μιας μεγάλης έκτασης 15 χιλιάδων στρεμμάτων, στα ορεινά της Ζακύνθου, από τους απογόνους μια παλιάς ζακυνθινής οικογένειας, σε μια εταιρεία η οποία φέρεται να σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες του Εμίρη του Κατάρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο νησί.

Πώς θα καταλάβετε αν η θάλασσα που κολυμπάτε είναι καθαρή

Bρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, και όπως είναι φυσικό, κάποιοι από εμάς απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους, κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται και κάποιοι άλλοι λίγο πιο άτυχοι, θα τη βγάλουν, στις κατά τ' άλλα όμορφες και αξιοπρεπέστατες παραλίες της Αττικής!

Τέλος ο καύσωνας - Έρχεται... φθινόπωρο το Σαββατοκύριακο


kairos22



Πρόσκαιρη επιδείνωση με σποραδικές καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουλίου

Οδηγίες από την Ένωση Τραπεζών για παραπλανητικό e-mail

Υπενθύμιση προς όλους όσους διατηρούν λογαριασμούς σε τράπεζες στέλνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με αφορμή παραπλανητικό ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφορεί σε πελάτες που χρησιμοποιούν την Ηλεκτρονική Τραπεζική (web banking).

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ


TOURISMOS2



Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 130.000 δικαιούχους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεων για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015 σε καταλύματα Παρόχων που συνεργάζονται με τον ΟΑΕΔ.

Η ζωή πάντα θα βρίσκει δρόμο και τρόπο να υπάρχει...

http://nahidaexiledpalestinian.files.wordpress.com/2014/01/1507178_566958816726090_590152097_n.jpg?w=468