Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δεύτερος γύρος για την εκλογή πρύτανη στο ΑΠΘ


Δεύτερος γύρος για την εκλογή πρύτανη στο ΑΠΘ

Χρήσιμο για επίδοξους αρθρογράφους

Συνηθισμένα λάθη στη χρήση της Γλώσσας
Χρήσιμο για επίδοξους αρθρογράφους, για να πάψουν να ταλαιπωρούν την ωραιότερη γλώσσα του κόσμου και τους αναγνώστες τους.


Συνηθισμένα ορθογραφικά λάθη σε συνηθισμένες λέξεις:
Μία, μια (=μιά), δύο, δυο (=δυό).
Εννιά, εννέα, εννιακόσια, εννιακοσιοστός αλλά ενενήντα, ένατος,ενενηκοστός.
Τριάμισι χρόνια, τρεισήμισι μέρες (όχι τρεισήμισι χρόνια, για τον ίδιο λόγο που δε λέμε "τρεις χρόνια").
Οι τύποι της ερωτηματικής αντωνυμίας ποιος είναι μονοσύλλαβοι και δεν τονίζονται: ποιες, ποιοι, ποιους κ.λπ.
γι΄ αυτό (και όχι: γιαυτό)

Ο Λοβέρδος προωθεί την πλήρη κατάργηση της καμπάνας από τις εκκλησίες!

kampanes


Δυναμικά ξεκινά το έργο του στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Ανδρέας Λοβέρδος. Με τα τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται προ των πυλών, ξεκινά παράλληλα και η αποδόμηση των ορθόδοξων εκκλησιών… Έτσι, γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Και η Τρόικα μόνο τυχαία δεν επέλεξε τον συγκεκριμένο πολιτικό για το συγκεκριμένο πόστο.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Οι τρεις ποδοσφαιρικές καινοτομίες στο Μουντιάλ



    






Αν είναι για το καλό του αθλήματος, θα το διαπιστώσουμε στην πράξη. Ας δούμε αναλυτικά τι θα εφαρμοστεί από τη σέντρα του Βραζιλία-Κροατία και θα ισχύει για ένα μήνα… Οι περισσότεροι φίλαθλοι θα δουν στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις εικόνες που θα τους παραξενέψουν. Στα γήπεδα της Βραζιλίας, η ΦΙΦΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή τριών καινοτόμων πρακτικών με σκοπό να βοηθήσει είτε το παιχνίδι είτε τους ποδοσφαιριστές.

Επιστολή-έκκληση προς τους 300 της Βουλής


Επιστολή-έκκληση προς τους 300 της Βουλής





Την επιστολή υπογράφουν οι συγγενείς των πεσόντων μαχητών του έπους 40-41. Ζητούν την αποκατάσταση της εκκρεμότητας για τους πεσόντες στη Β. Ηπειρο.

Οι λύκοι μεταμορφώνουν το περιβάλλον....


Ο χάρτης της Αγγλομάθειας στην Ευρώπη

englisheu
Τα Αγγλικά είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο, καθώς είναι από τις πλέον προτιμητέες για εκμάθηση σαν δεύτερη ξένη γλώσσα.

Πως θα καθαρίσετε το κλιματιστικό μόνοι σας

Πως θα καθαρίσετε το κλιματιστικό μόνοι σαςΟι μεγάλες ζέστες πλησιάζουν και το κλιματιστικό πρόκειται σύντομα να μπει ξανά σε λειτουργία. Ύστερα από τόσους μήνες που δεν το έχετε χρησιμοποιήσει, τα φίλτρα του έχουν συσσωρεύσει σκόνη και βακτηρίδια,

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέραςΈναρξη για το Παγκόσμιο Κύπελλο με τον αγώνα Βραζιλία – Κροατία να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων από τις σημερινές αθλητικές μεταδόσεις.

Το Διευθυντήριο του... Ευρώ

Το Διευθυντήριο του... ΕυρώΈτσι έπαιζαν το παιχνίδι... - Τα πρόσωπα που έστησαν στο σαθρό οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας παραμένουν στις θέσεις κλειδιά και διαχειρίζονται την κρίση. 
Ο τελευταίος ανασχηματισμός έβγαλε στην επιφάνεια, για μια ακόμα φορά, περίεργες «συμπτώσεις» που μέχρι πρότινος μόνο οι «συνομωσιολόγοι» με ..κατασκοπευτικής εξάρσεις θα μπορούσαν να τα ισχυριστούν.

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίαςΗ Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών.



Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, που έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

Όλα !!! Τα ... της κόκα κόλας

Όλα !!!     Τα ... της κόκα κόλας

  Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της
προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.