Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Έκπτωση στα εισιτήρια των τρένων για τους ετεροδημότες

Έκπτωση στα εισιτήρια των τρένων για τους ετεροδημότες

Διέκοψαν χειρουργείο γιατί ο ασθενής δεν είχε να πληρώσει

       Επώνυμη καταγγελία από ασθενή άνεργο και ανασφάλιστο ότι τον έβγαλαν από σοβαρό χειρουργείο επειδή δεν είχε να πληρώσει δέχτηκε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Το γεγονός, σύμφωνα με το ιατρείο, επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε τον ασθενή ότι θα χειρουργηθεί δωρεάν. 

Γι αυτή την Ευρώπη μεθαύριο θα πάμε στις κάλπες να ψηφίσουμε;

Αυτή είναι η σημερινή Ευρώπη την ίδια ώρα που ο θάνατος θερίζει και η απελπισία σκοτώνει χιλιάδες Ευρωπαίους.
Η Ευρώπη των τραπεζών, των χρηματιστών, των ασφαλιστικών εταιρειών και τώρα των πάσης φύσεως ανωμαλίας. 

Έξη ιδέες για όμορφες βόλτες στη Θεσσαλονίκη




    Η θέα από το Επταπύργιο μετά από μία μίνι ανάβαση. Η όμορφη περαντζάδα και τα πάρκα στην παραλία της πόλης που είναι «του κουτιού». Η μυστικιστική ατμόσφαιρα στους Κήπους του Πασά. Ο παφλασμός των κυμάτων πλάι σε ένα λευκό ξωκλήσι στην Κρήνη. Το άρωμα νοσταλγίας στα παραδοσιακά μικρομάγαζα των παλιών αγορών του κέντρου.
    Η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη από μέρη για ιδιαίτερες βόλτες, κι εμείς συγκεντρώνουμε έξι από τις αγαπημένες μας και τριγυρίζουμε στις ομορφότερες γωνιές της πόλης.

Ελληνικά τα 9 από τα 15 καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών: Στην κορυφή η Ιλιάδα




Έντονο Ελληνικό και λατινικό «άρωμα» έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα της βρετανικής Telegraph με τα καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών.
Τη λίστα, φυσικά, μονοπωλούν συγγραφείς όπως ο Όμηρος, ο Πλάτωνας, ο Ηρόδοτος, ο Οβίδιος ως μια αναγνώριση της επίδρασης που άσκησαν οι δύο αυτοί πολιτισμοί στη διαμόρφωση του κλασσικού τρόπου σκέψης.
Μοναδικός εκτός «δυάδας» είναι ο Άγιος Αυγουστίνος ο οποίος καταγόταν από την Αφρική, αλλά ήταν, βέβαια, Ρωμαίος πολίτης.

Οι ακριβότερες χώρες του κόσμου


Οι ακριβότερες χώρες του κόσμου

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία αυτή την Κυριακή!




    Τα μουσεία της χώρας γιορτάζουν την Κυριακή 18 Μαΐου τηνΔιεθνή Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο όλη την ημέρα,δωρεάν ξεναγήσεις και πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
    Πρωταγωνιστής της μεγάλης γιορτής των μουσείων είναι τοΒυζαντινό, που γιορτάζει φέτος τα εκατό του χρόνια.
    Το πρόγραμμα είναι πραγματικά πλούσιο, με οργανωμένες ξεναγήσεις σε μόνιμες εκθέσεις, επιλεγμένα εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, ημερίδες, συνέδρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιοδικές εκθέσεις ή οι σύγχρονες εικαστικές και άλλες εγκαταστάσεις που υλοποιούνται το διάστημα αυτό.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία




nosoisdoiodfdsΣε πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, ενώ το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ γίνεται, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων και κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Ο προδόσας του προδόσαντος.

Ο προδώσας του προδώσαντος.
Χρωστάς κοινόχρηστα;!!! Απ’ τ’ αυτί και στον Τειρεσία, κουφάλα! Χρωστάς στην εφορία;!!! Αυτόματη κατάσχεση των καταθέσεών σου, κουφαλίτσα! Δεν έχεις καταθέσεις; Aχρηστε! Κατάσχεση μισθού! Δεν έχεις μισθό, είσαι άνεργος; !! Προσωποκράτηση, για να μάθεις να υπονομεύεις το success story, «τεμπέλη», «διεφθαρμένε» και λαϊκιστή!

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Aποφοίτησε από Λύκειο και πανεπιστήμιο με μία εβδομάδα διαφορά!


Η νεαρή μαθήτρια Grace Bush από τη Φρόριντα των ΗΠΑ πέτυχε κάτι που φαντάζει απίστευτο: Πήρε απολυτήριο Λυκείου και πτυχίου πανεπιστημίου μέσα σε μία εβδομάδα! Η 16χρονη κοπέλα, όπως αναφέρει το CBS ξεκίνησε τις σπουδές της στο Κολέγιο μαζί με το Γυμνάσιο κάνοντας μαθήματα και την καλοκαιρινή περίοδο. Παράλληλα δηλαδή με το σχολείο παρακολουθούσε και πανεπιστημιακά τμήματα στο Broward, προσπαθώντας να έχει ολοκληρώσει με τις σπουδές της την ίδια χρονική περίοδο. Το κορίτσι είχε πολύ υψηλούς βαθμούς στο σχολείο, γεγονός που της επέτρεψε να μετέχει και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες, αφήνοντας άφωνους συμμαθητές και καθηγητές.
perierga.gr - Μαθήτρια αποφοίτησε από Λύκειο και πανεπιστήμιο σε 1 εβδομάδα!

5 φρούτα και λαχανικά με… δηλητήριο!

Και τα πέντε τρόφιμα που ακολουθούν ανήκουν στην κατηγορία των πιο διαδεδομένων φρούτων και λαχανικών, καθώς καταναλώνονται με αρκετή συχνότητα είτε ωμά είτε μαγειρεμένα από ολόκληρο τον κόσμο. Δημοφιλή για τη νοστιμιά τους αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι αρκετά συχνά η Νο1 επιλογή σε πολλές κουζίνες του πλανήτη, συνθέτοντας πολλές φορές ορισμένα από τα πιάτα-σήμα κατατεθέν μιας χώρας. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι περιέχουν τοξικές ουσίες αλλά και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο;

Μια 3D αναπαράσταση του παραλιακού τείχους



Το βίντεο είναι του Γιώργου και του Ιωάννη Αρτόπουλου Από την 3ο-4ο αι. μ.Χ. η Θεσσαλονίκη ανέπτυξε έντονη εμπορική δραστηριότητα και δημιουργήθηκαν δύο λιμάνια στις δύο απολήξεις του θαλάσσιου τείχους της: το εμπορικό στη δυτική πλευρά (περιοχή στα ΝΔ του Ναού του Αγίου Μηνά) και το βασιλικό στην ανατολική (στον άξονα της σημερινής οδού Δημητρίου Γούναρη). Νέες αγορές (όπως τα Λαδάδικα) κατέλαβαν κατά τον 18ο αιώνα το χώρο του βυζαντινού λιμανιού. Μέχρι τα 1873 μπροστά στο παραλιακό μέτωπο υψώνονταν τα Θαλάσσια τείχη. Πίσω από τα θαλάσσια τείχη οι φτωχικές εβραϊκές γειτονιές.