Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

H Θεσσαλονίκη θα στολιστεί τελικά από τον Εμπορικό Σύλλογο


H Θεσσαλονίκη θα στολιστεί τελικά από τον Εμπορικό Σύλλογο


Ο Εμπορικός Σύλλογος ανέλαβε δράση για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στους κεντρικούς δρόμους, προκειμένου να καλύψει με φως… το σκοτάδι που άφησε ο δήμος Θεσσαλονίκης
της Κάτιας Γερακαρίτου
Τρέχει και δε φτάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποφάσισε να στολίσει το κέντρο της πόλης, καθώς η δημοτική αρχή επέλεξε για φέτος, «λιτό» στολισμό και μόλις για 15 μέρες στην πλατεία Αριστοτέλους, αφήνοντας όλη την υπόλοιπη πόλη στο σκοτάδι.

Από την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του ΕΣΘ επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμο, προκειμένου να προμηθευτούν λαμπόνια ακόμα και μέσω χορηγιών και να δώσουν στη Θεσσαλονίκη εορταστικό κλίμα. Αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου για την εικόνα που έχει η πόλη. «Δεν μπορεί να είναι σε αυτή την κατάσταση η Θεσσαλονίκη. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Με αυτή την εικόνα που υπάρχει σήμερα, δεν μπορεί να αλλάξει η καταναλωτική διάθεση. Δεν μπορεί να έχουμε sold out στα ξενοδοχεία και να θέλουμε να προσελκύσουμε τουρίστες και όλα να είναι αστόλιστα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης στη Voria.gr.
Συγκεκριμένα, ο ΕΣΘ έχει αναλάβει να τοποθετήσει λαμπόνια – κουρτίνες σε όλο το μήκος της οδού Τσιμισκή και θα στολίσει με φωτάκια τα δέντρα επί των οδών Εγνατία και Μητροπόλεως. «Βρήκαμε χορηγούς, ζητήσαμε και από το δήμο και μας έδωσε ένα ανυψωτικό μηχάνημα και προσπαθούμε έως την Πέμπτη – Παρασκευή να στολίσουμε την πόλη» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Έχουμε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, έχουμε χρεωθεί και εμείς οι ίδιοι ενώ παρακινήσαμε και χορηγούς, ενώ ο Σύλλογος δεν ήταν αρμόδιος γι΄ αυτό».
Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδης καθημερινά εργάζονται από νωρίς το πρωί έως τα ξημερώματα ώστε να προλάβουν τις εορταστικές ημέρες και να αλλάξει η διάθεση τόσο των Θεσσαλονικέων όσο και των τουριστών που είναι στην πόλη. «Υποψιαζόμασταν ότι δεν θα γίνει τίποτα, αν και μας έλεγαν ότι θα στολιστεί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ.
Σχολιάζοντας το χθεσινό κάλεσμα του δημάρχου να στολίσει ο καθένας από λίγο, ο κ. Φιλιππίδης τα χαρακτήρισε αστεία πράγματα αυτά. «Τι θα πει ο καθένας να στολίζει μόνος του; Να βάζει ο κάθε καταστηματάρχης ότι θέλει; Τι είναι η πόλη χριστουγεννιάτικο δέντρο;» διερωτήθηκε. «Δεν μπορεί όλες οι πόλεις να είναι στολισμένες και όλοι οι δήμοι στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το κέντρο της πόλης» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, σύμφωνα με τον οποίο μόνο τα λαμπόνια κόστισαν περίπου 20.000 ευρώ. 
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου