Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δεκέμβριος: Ο μήνας των ... παθών, λόγω Εφορίας


Οι ημέρες των εορτών ήταν συνήθως ημέρες που οι περισσότεροι ξόδευαν το μισθό αλλά και το δώρο σε δώρα για την οικογένεια τους και τους φίλους τους...
Τα τελευταία χρόνια όμως τα δεδομένα άλλαξαν και ο Δεκέμβριος έχει γίνει ο μήνας που οι μισθοί και το δώρο (για όσους παίρνουν ακόμα) έχει μετατραπεί στο μήνα πληρωμής χαρατσιών.

Ετσι μέχρι το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο σχεδόν 2,5 δις ευρώ..

Τα χαράτσια του Δεκεμβρίου

- Η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι έχουν εκκρεμότητες με τις προηγούμενες, μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.
- Τα τέλη κυκλοφορίας, διαφορετικά ακολουθεί πρόστιμο ισόποσο των τελών.
- Περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει ως το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). Όσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.
- Εως τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να εξοφλήσουν τη 2η δόση οι περίπου 30.000 που οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών.
- Εως τις 19 Δεκεμβρίου -αν και αναμένεται να πάρει παράταση- έχουν προθεσμία όσοι πρέπει να κάνουν τροποποιημένες δηλώσεις Ε9 για να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ και ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να κάνουν διακοπή εργασιών οι επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015.

Πηγη:airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου