Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Η Νέα Παραλία γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια - Οι εκδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο



Η Νέα Παραλία γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια! Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις "PARALIAZO 1" των Φίλων της Νέας Παραλίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Νέας Παραλίας.

Έτσι, μετά την δεντροφύτευση 55 δέντρων το προηγούμενο Σάββατο 29/11 και τον καθαρισμό του Αντλιοστασίου σε συνεργασία με τους Los Lampicos και με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών την Κυριακή 30/11 αυτό το Σαββατοκύριακο 6 - 7 Δεκεμβρίου διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις :
1. ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
Σάββατο 06/12/2014 – 11:00-14:00 στον Κινηματογράφο «Ολύμπιον »
Εκδήλωση - ανοικτή συζήτηση με τίτλο: «Διαχείριση του δημόσιου χώρου της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης».
Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η προστασία της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, δηλαδή η προστασία του χώρου ως προς τα θέματα καθαριότητας, βανδαλισμού, συντήρησης και προστασίας του πρασίνου, κακής χρήσης και «παρασιτικών» χρήσεων, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προαγωγή της δημόσιας ζωής, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα χρήσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αστικών πόρων. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του έργου της διαμόρφωσης της Νέας Παραλίας, του μεγαλύτερου σήμερα δημόσιου χώρου της πόλης, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες στην κακοποίηση του χώρου, που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και που καθιστά το ζήτημα της διαχείρισής του κρίσιμο και επείγον.
Στην ανοικτή αυτή συζήτηση καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι για τη διαχείριση του χώρου φορείς, των οποίων ο συντονισμός και η συνέργεια είναι απαραίτητα, καθώς και άλλοι φορείς οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν, ώστε ο χώρος να μην καταλήξει σε λίγα χρόνια υποβαθμισμένος και εχθρικός για τους χρήστες του, δηλαδή τους πολίτες. Αντίθετα στόχος όλων μας είναι ο πολύτιμος αυτός δημόσιος χώρος της πόλης να αναβαθμίζεται και να βελτιώνεται διαρκώς προσφέροντας ένα πραγματικά ζωντανό και οικείο περιβάλλον.
2. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Έκθεση αρχιτεκτονικής που θα περιλαμβάνει όλα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και έχουν βραβευτεί από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.
H έκθεση θα είναι στο Περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου
Ξεκινάει το Σάββατο 06/12/2014 και θα διαρκέσει ένα μήνα.
Η παρουσίαση της έκθεσης θα γίνει στα πλαίσια της ημερίδας στο Ολύμπιον το Σάββατο 06/12/2014 – 11:00-14:00
Συνδιοργάνωση Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και Φίλοι Νέας Παραλίας
3. ΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ
Κυριακή 07/12/2014 – 11:00-14:00
Μουσικός περίπατος στη Νέα Παραλία με ανοικτές ομπρέλες ακόμα και εάν δεν βρέχει... Από τον Κήπο του Νερού μέχρι τις ομπρέλες.
Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11:00 από τον Κήπο του Νερού (νούφαρα) με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Πανοράματος του Δήμου Χορτιάτη-Πυλαίας, θα συνεχίσει από τον κήπο της Μεσογείου με την μπάντα των Paranaue και θα καταλήξει στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου με την Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε όλο αυτό τον μουσικό περίπατο θα περπατάμε με ανοιχτές ομπρέλες για να δηλώσουμε την πρόθεση μας να προστατεύσουμε την Νέα Παραλία.
Στις ομπρέλες θα συνεχιστεί η γιορτή με τα παρακάτω δρώμενα:
· Aφρικάνικος χορός και HIP-HOP από την Σχολή "Χορός Κίνηση"
· Χορευτικό δρώμενο και παιχνίδι από την ομάδα Εθελοντικό Πρόγραμμα του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας
· Κλακέτες – χορογραφία Ντάνης Λαδόπουλος
· Χορός - Lindy Hop Greece
· Parkour, Καλλισθενική γυμναστική, Ακροβατική Γυμναστική από την ομάδα "X Εptions"
· Θεατρικό δρώμενο από την ομάδα Novan Theater Group

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου