Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Οι 9 στους 10 κωδικοί χρηστών είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις χάκερς



Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά του PasswordBox, ενός βραβευμένου παρόχου υπηρεσίας διαχείρισης ταυτότητας σε διαφορετικές πλατφόρμες, με έδρα στο Μόντρεαλ. Η υπηρεσία παρέχει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να συνδεθούν σε όλους τους δικτυακούς τόπους και τις εφαρμογές από οποιαδήποτε συσκευή τους, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν ή να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Deloitte, ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των κωδικών πρόσβασης που δημιουργούνται από τους χρήστες είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις από hackers, αναφέροντας ότι οι 10.000 περισσότερο χρησιμοποιούμενοι κωδικοί θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο 98% του συνόλου των λογαριασμών.
Η εταιρεία Experian έχει διαπιστώσει ότι ο μέσος χρήστης είχε 26 λογαριασμούς online που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, αλλά χρησιμοποιεί μόνο πέντε διαφορετικούς κωδικούς. Επίσης, σχεδόν το 37% των χρηστών έχει ζητήσει βοήθεια σχετικά με το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης για τουλάχιστον ένα δικτυακό τόπο ανά μήνα.
Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, το PasswordBox θα αποτελεί τμήμα του οργανισμού Safe Identity, στο Intel Security Group. Ο οργανισμός Safe Identity στοχεύει στην παροχή λύσεων που μειώνουν τον κόπο που χρειάζεται να καταβάλουν οι καταναλωτές για τους κωδικούς πρόσβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου