Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 5-12-2014



Νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι...
στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και από τις βραδινές ώρες στο Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 18 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής το βράδυ, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, και επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες με τοπικά ισχυρές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και κατά περιόδους ισχυροί, 6 μποφόρ.

Πηγη:meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου