Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 3-12-2014


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας περιμένουμε την ...
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και κατά τη διάρκεια της νύκτας προς Τετάρτη στα νησιά του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου θα είναι ισχυρά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (έως τους 20 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 23 βαθμούς), 17 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα στα νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες, όπου τις νυκτερινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με εξασθένηση.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Πηγη:meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου