Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στην Αμφίκλεια - Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια των τρένων Αθήνα - Θεσσαλονίκη





Κατολίσθηση σημειώθηκε στις 02:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο σταθμό Λιλαία στο ύψος της Αμφίκλειας.
Αποτέλεσμα ήταν τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505 που εκείνη την ώρα κινούνταν στη γραμμή να εκτροχιαστούν.

Ευτυχώς κανείς από το προσωπικό του εμπορικού τραίνου δεν έπαθε τίποτα ενώ σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα βαγόνια ήταν κενά.
Την κατολίσθηση εκτιμάται ότι προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.
Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε ωστόσο τους επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα οι οποίοι θα υποχρεωθούν να μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πολύωρη καθυστέρηση.
Ταλαιπωρία περιμένει, ωστόσο, και τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τραίνων καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μετακινούνται με λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας.
Το πρόβλημα δημιουργείται επειδη στο τμήμα που συνέβη ο εκτροχιασμός η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί όσους θέλουν να ενημερωθούν περαιτέρω να καλούν στον αριθμό 14511.
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου