Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ευθεία επίθεση Τζιτζικώστα σε Τσίτουρα- Σιμόπουλο για το μετρό: Θα απευθυνθώ στη δικαιοσύνη!






Ευθεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αττικό Μετρό, Χρήστου Τσίτουρα, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας χρησιμοποίησε ένα κομμάτι ομιλίας που είχε κάνει για το ζήτημα το 2012, θέλοντας να δείξει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει κι ότι το έργο έχει βαλτώσει. «Το μετρό Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από τις κατά συνθήκες αλήθειες, την ασυνεννοησία και τις νομικές και νομικίστικες διαφορές που βάζουν μπροστά οι φορείς για να μη εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το έργο θα πάει πολλά χρόνια πίσω και η ταλαιπωρία μια ολόκληρης πόλης θα παραταθεί επ' αόριστον» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης χρησιμοποίησε δύο λέξεις για να περιγράψει την πορεία του έργου από το ξεκίνημά του, μέχρι και σήμερα: Φιάσκο και τραγωδία. Έκανε δε λόγο για ανευθυνότητα και ανικανότητα των υπευθύνων, κατονομάζοντας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Χρήστο Τσίτουρα, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Στράτο Σιμόπουλο. «Σήμερα κάποιοι δεν είχαν ούτε το σθένος, ούτε την ευθιξία να είναι παρόντες και να αναλάβουν την ευθύνη. Η Αττικό Μετρό πληρώνεται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Ο κ. Τσίτουρας δεν θεώρησε σκόπιμο να έρθει για να ενημερώσει τους πολίτες που πληρώνουν για την κατασκευή αυτού του έργου» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Αναφερόμενος δε στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα για τη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Σιμόπουλος, πρόσθεσε: «Υπάρχουν και Γενικοί Γραμματείς. Πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογουμένους. Είδα μάλιστα και μια πανικόβλητη ανακοίνωση. Και απαντώ: Επικοινωνιακές φιέστες δεν έκανα και δεν θα κάνω ποτέ στη ζωή μου. Δεν καλλιεργώ μέσω της θέσης αυτής προσωπικές μου φιλοδοξίες. Άλλοι είναι προ των πυλών των εκλογών. Πλανώνται όταν πιστεύουν ότι κοροϊδεύουν Θεσσαλονικείς για να ικανοποιήσουν προσωπικό τους όνειρο».
Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου να αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αντιπροσωπείας, η οποία θα ελέγξει τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στο έργο, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργο Ορφανό να μεταφέρει το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να γίνει ειδική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για το μείζον αυτό ζήτημα. Προειδοποίησε δε σε υψηλούς τόνους ότι αν μέσα σε 1,5 μήνα δεν γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ο ίδιος θα διακόψει κάθε απευθείας συνομιλία με τον επιβλέποντα και θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. «Αυτοί δεν είναι τεχνοκράτες. Συμπεριφέρονται σαν να είναι αποικιοκράτες. Η απρέπεια έχει όρια και τα έχουν ξεπεράσει. Μόνο τα όρια της ανικανότητας μένει να δούμε αν έχουν ξεπεράσει» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου