Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση μπλοκάρει τα εφάπαξ 40.000 συνταξιούχων για να προλάβει να τα κόψει κατά 40%






Η κυβέρνηση μπλοκάρει την καταβολή του εφάπαξ σε 40.000 συνταξιούχους μέχρι το Μαίο του 2015 προκειμένου να τους βάλει στον κλίνη του προκρούστη και να τους κόψει τουλάχιστον το 40% του ποσού που δικαιούνται.Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η αναβολή έχει να κάνει με τις μειώσεις που προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος, αλλά και με την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να καθορίσουν επακριβώς τον ειδικό συντελεστή βάσει του οποίου τα εφάπαξ θα μειώνονται ανάλογα με τα ελλείμματα του κάθε φορέα!

Με λίγα λόγια 40.000 δικαιούχοι εφάπαξ που βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και ύστερα μπαίνουν... στον «πάγο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και αν υπάρχουν τα χρήματα, μέχρι τον Μάιο του 2015 κανένα Ταμείο δεν θα μπορεί να βγάλει νέα εφάπαξ πέραν αυτών που έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν σε όσους αποχώρησαν μέχρι τις 31/8/2013.

Στην πράξη όσοι έχουν αποχωρήσει για σύνταξη από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά θα περιμένουν έως και 20 μήνες για να πληρωθούν το εφάπαξ και μάλιστα θα λάβουν και μειωμένα ποσά.

Στο τραπέζι έχει πέσει η αλλαγή του μαθηματικού τύπου, ωστόσο ακόμη όλα τα σενάρια μένουν ανοιχτά. Η μόνη λύση που μπορεί να μετριάσει τις περικοπές είναι να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος, κάτι που μαζί με άλλα «εναλλακτικά σενάρια» εξετάζεται στο υπουργείο Εργασίας.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι τα εφάπαξ που θα δοθούν τότε μπορεί να είμαι μειωμένα μέχρι και 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου