Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Διέθεσαν σκάφος του ΛΣ για να κάνει "κρουαζιέρα" τραπεζίτης της Deutsche Bank - Δεν παίζονται στην κυβέρνηση


  Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν. Διέθεσαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να κάνει τις βόλτες του ένας τραπεζίτης που έχει... πιεί το αίμα των Ελλήνων τη στιγμή που η διαθεσιμότητα των πλωτών μέσων είναι περιορισμένη και δεν επαρκούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών νησιών και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας από τις μαζικές εισόδους λάθρο απο τα τουρκικά σύνορα.


Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν ο οποίος το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου βρέθηκε στη Σαμοθράκη και είχε την ευκαιρία να κάνει τις τουριστικές... βόλτες του με περιπολικό ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.
Όλα αυτά, τη στιγμή που η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τις γύρω περιοχές παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Ο Ελβετός τραπεζίτης που βρέθηκε στο νησί στο περιθώριο των εργασιών του οικονομικού φόρουμ Θράκης απόλαυσε τις μετακινήσεις του με το περιπολικό «Φούρνοι», που επιστρατεύτηκε προκειμένου να τον εξυπηρετήσει, κατά παρέκκλιση, προφανώς, από κάθε σχετικό πρωτόκολλο.
Η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου στη Σαμοθράκη, όπως είναι φυσικό, μαγνήτισε τα βλέμματα, προκαλώντας παράλληλα τις αντιδράσεις των κατοίκων.
Όλα αυτά, τη στιγμή που η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τις γύρω περιοχές παρουσιάζει πολλά προβλήματα.
Ωστόσο, για τους «υψηλούς προσκεκλημένους», το... status είναι διαφορετικό, καθώς, όπως φαίνεται, αρκεί μια εντολή προς το Λιμενικό Σώμα, για να σημάνει συναγερμός, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.
Συνεπιβάτης στη... δωρεάν «κρουαζιέρα» του κυρίου Άκερμαν ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σε ποια χώρα, άραγε, ο γάμος με αστέρα του κινηματογράφου θα οδηγούσε τη νύφη στο πρωθυπουργικό γραφείο ή ένας τραπεζίτης θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη θέα από την πλώρη ενός σκάφους του Λιμενικού;
Ο 66χρονος Ελβετός τραπεζίτης έχει διατελέσει διοικητής της Deutsche Bank. 
Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003, ενώ σήμερα είναι Β' αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Παράλληλα, αποτελεί μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone. Επιπλέον, κατέχει τη θέση του μη εκτελεστικού διευθυντή της Royal Dutch Shell, καθώς και το χαρτοφυλάκιο του αντιπροέδρου της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services. 
Επίσης, είναι αναπληρωτής καθηγητής των Πανεπιστημίων London School of Economics και Johann Wolfgang Goethe University.
Τέλος, είναι επικεφαλής των διοικητικών συμβουλίων των Institute for Corporate Culture Affairs, Institute of International Finance και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
http://www.efenpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου