Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Με το στόμα ανοικτό έμειναν στη Θεσσαλονίκη:Το καλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου έφθασε στην πόλη

Με το στόμα ανοικτό έμειναν στη Θεσσαλονίκη: Το καλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου έφθασε στην πόλη [εικόνες]



Μια «σταρ» των θαλασσών, το θεωρούμενο ως «καλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου» για το 2014, έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...
Πρόκειται για το «Europa 2», που έλαβε αυτόν τον τίτλο από την εξειδικευμένη έκδοση «Berlitz Cruising and Cruise Ships», η οποία θεωρείται ως η πιο έγκριτη του κλάδου.

Μάλιστα, με την ανάδειξή του στο καλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το νηολογημένο πέρυσι «Europa 2» έσπασε μια παράδοση 14 ετών, που θέλει να επιλέγονται γι' αυτόν τον τίτλο μόνο παλαιότερα πλοία, που «μετράνε» χρόνια στις θάλασσες. Τον τίτλο αυτό κατείχε και το «Europa» της ίδιας εταιρείας.



Το κρουαζιερόπλοιο, που αφίχθη στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας 488 επιβάτες, κυρίως γερμανικής καταγωγής και πλήρωμα 373 ατόμων, θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 9 το βράδυ. Το πλοίο ανήκει στη Hapag-Lloyd Cruises και είναι ένα από τα μόλις δύο, που βάσει της αξιολόγησης της Berlitz ανήκουν σε κατηγορία άνω των πέντε αστέρων ("5-star +).



Το πλοίο διαθέτει -μεταξύ άλλων- οκτώ εστιατόρια και έξι μπαρ, πισίνα 15 μέτρων, δύο προσομοιωτές γκολφ και σπα, ενώ στα "κελάρια" του διατηρεί 1000 φιάλες σαμπάνιας, διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή!





Βέβαια, οι μοναδικές ανέσεις του δεν είναι αρκετές για να κρατήσουν τους επιβάτες του μακριά από τα θέλγητρα της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών. Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πέντε πακέτα ομαδικών ξεναγήσεων ή να συμμετάσχουν σε κάποια από τις διαθέσιμες ιδιωτικές περιηγήσεις.



Συγκεκριμένα προσφέρονται δύο ξεναγήσεις της Θεσσαλονίκης, που η μία συνδυάζεται με επισκέψεις σε μνημεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος και η άλλη με οινογευσία σε τοπικό οινοποιείο, ένα εκδρομικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά που επιθυμούν να κάνουν ιππασία, ξενάγηση στο Δίον και περιήγηση στον Παλιό Παντελεήμονα και ένα μονοήμερο πρόγραμμα πεζοπορίας και περιήγησης, που καταλήγει σε παραδοσιακά τσιπουράδικα με τοπικούς μεζέδες. Στις ιδιωτικές ξεναγήσεις, το πρόγραμμα ορίζεται με βάση τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα των πελατών (π.χ. Βεργίνα ή συγκεκριμένα μουσεία με προσωπικό ξεναγό κ.λπ.).






Κι όλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες, πριν επιστρέψουν στο κρουαζιερόπλοιο, που θα τους μεταφέρει στον Βόλο. Με 11 καταστρώματα και μήκος περίπου 226 μέτρων, το Europa2, που ανήκει στην κατηγορία των «μικρών» κρουαζιερόπλοιων, έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει και μικρότερα λιμάνια, έξω από τις συνήθεις ρότες των μεγαθηρίων των θαλασσών, «πιάνοντας» μεταξύ άλλων στο Κάλιαρι στη Σαρδηνία, το Κάλβι στην Κορσική, το Χβάρ στην Κροατία και η Πύλος στην Ελλάδα.



Δίπλα του σήμερα βρίσκονται αραγμένα και δύο μικρότερα, αλλά εντυπωσιακά σκάφη, ένα ιστιοφόρο και ένα στρατιωτικό πλοίο.






απο το iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου