Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας

 



Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από το Άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και το Λιμάνι με διοργανωτή τον Δήμο Θεσσαλονίκης και συνδιοργανωτές την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και την Μητροπολητική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Περισσότεροι από 500 αθλητές κι αθλήτριες από 20 και πλέον χώρες του κόσμου , από το Χονγκ Κόνγκ ακόμη κι από τη Νορβηγία αναμένεται να δώσουν το παρών στον αγώνα που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες κωπηλάτες και κωπηλάτριες που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο νέο αυτό τύπο κωπηλασίας που κερδίζει συνεχώς νέους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Ξεχωρίζουν ασφαλώς οι παρουσίες της χάλκινης Ολυμπιονίκου του Λονδίνου Αλεξάνδρας Τσιάβου που ήταν και χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια παράκτιας στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χέλσιμποργκ της Σουηδίας όπως και των Παγκόσμιων πρωταθλητών Απόστολου και Νίκου Γκουντούλα που είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο πέρυσι στο Χέλσιμποργκ.
Περισσότεροι από 100 εθελοντές,ναυταθλητικά σωματεία , απλοί φίλοι της κωπηλασίας, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αλλά και αθλητές και μέλη των αθλητικών ομίλων της πόλης αναμένεται να συμβάλουν αποφασιστικά στην διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που αναμένεται να τονώσει και τουριστικά την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του σκιφ, του διπλού σκιφ και του τετραπλού σκιφ σε άνδρες και γυναίκες.
Σήμερα Παρασκευή 17 Οκτωβρίου από τις 09:00 ως και τις 16:00 θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές σειρές σε όλα τα αγωνίσματα ανδρών και γυναικών.
Οι νικητές θα προκριθούν για τον μεγάλο τελικό που έχει προγραμματιστεί για την επομένη, το Σάββατο 18/10 από τις 12:30 ως και τις 15:40 ενώ νωρίτερα στις 11:00 τους αγώνες θα ανοίξουν οι τελικοί Β ́. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης . 
http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου