Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αλαλούμ με τους δασκάλους στη Θεσσαλονίκη! Ανατολικά περισσεύουν, δυτικά τους ψάχνουν με το... κυάλι!







Τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την ώρα, που πλεονάζοντες δάσκαλοι, «στριμώχνονται» σε σχολεία της Ανατολικής πλευράς της πόλης.

Μιλώντας στον FOCUS 103,6 fm, ο Κωνσταντίνος Κοντογιαννίδης, Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανέφερε, ότι, ενώ υπήρχαν περί τους 250 πλεονάζοντες δάσκαλοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη «χάθηκαν ως δια μαγείας» και τοποθετήθηκαν σε σχολεία, «κλέβοντας» ουσιαστικά ώρες, από το υπάρχον προσωπικό.
Ακριτίδης: Λάθος του πργράμματος
Την ίδια ώρα, τις ευθύνες για το χάος με τους δασκάλους στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, επέρριψε στο σύστημα ψηφιακής καταγραφής του υπουργείου Παιδείας, ο Νίκος Ακριτίδης, προϊστάμενος Επιστημονικής &Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως σημείωσε στον focus, το σύστημα δεν είναι σωστά ενημερωμένο και οι πλεονάζοντες είναι πολύ λιγότεροι, Μάλιστα ανέφερε, ότι στην ανατολική Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πλεονάζοντες δάσκαλοι, που είναι επιφορτισμένοι με την ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών, ή αποσπασμένοι δάσκαλοι, ειδικών κατηγοριών, που δεν μπορούν, βάσει νόμου, να μεταφερθούν σε άλλες σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου