Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Δείτε σε ποιους δρόμους της Θεσσαλονίκης μπαίνουν κάμερες








Υπό κατάληψη από σταθμευμένα αυτοκίνητα βρίσκονται καθημερινά οι νέες ..
λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πού θα τοποθετηθούν οι κάμερες για την παρακολούθηση των τροχαίων παραβάσεων



Φρένο… στην κυκλοφορία των λεωφορείων βάζουν τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν καθημερινά τις νέες λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τις ειδικές λωρίδες λεωφορείων που έχουν δημιουργηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγγελάκη, Λ. Στρατού και Παπαναστασίου. Ο λόγος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη η έλλειψη σεβασμού από τους οδηγούς και η μη εποπτεία των λεωφορειολωρίδων.
«Ουσιαστικά υπολειτουργούν οι πέντε αυτοί λεωφορειόδρομοι και τα λεωφορεία συναντούν συνεχώς εμπόδια από άλλα αυτοκίνητα στα δρομολόγιά τους» τόνισε ο κ. Στεφανίδης, μιλώντας στη Voria.gr.
Για το λόγο αυτό ο δήμος σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθερών συστημάτων επιτήρησης και καταγραφής τροχαίων παραβάσεων με τη μέθοδο αυτόματης λήψης φωτογραφιών κατά μήκος των λεωφορειολωρίδων στις συγκεκριμένες οδούς. Η τοποθέτησή τους αναμένεται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια της ερχόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το κόστος προμήθειας των ειδικών στηλών με τις ψηφιακές κάμερες θα το αναλάβει ο ΟΑΣΘ. Είχε προγηθεί έγγραφο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών και της Τροχαίας προς τη δημοτική αρχή καθώς είχε παρατηρηθεί πληθώρα παραβάσεων στις εν λόγω λεωφορειολωρίδες. Μετά από κοινή μελέτη αποφασίστηκαν τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα έξι συστήματα παρακολούθησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των ειδικών λωρίδων.
«Όταν τα λεωφορεία κυκλοφορούν ανεμπόδιστα γίνεται ταχύτερα το δρομολόγιο, διαφορετικά όταν υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα, η καθυστέρηση είναι μεγάλη. Μετά το ένα λεωφορείο «κολλάει» και δεύτερο και τρίτο και γίνεται «χιονοστιβάδα» από τα κυκλοφοριακά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης. Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει μέρα που να μην υπάρχει εμπόδιο και να μη γίνεται εκτροπή του δρομολογίου στα λεωφορεία. Οι πολίτες δε σέβονται το νόμο».
Σύμφωνα με τον ίδιο μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης έως το τέλος του χρόνου θα έχει τοποθετηθεί και θα έχει λειτουργήσει το σύστημα παρακολούθησης.
Η τοποθέτηση των καμερών θα γίνει στα εξής σημεία:
- Στην ειδική λωρίδα λεωφορείων (ΕΛΛ) επί της οδού Παπανδρέου θα γίνει στον οικοδομικό αριθμό 8
- Στην ειδική λωρίδα λεωφορείων (ΕΛΛ) επί της οδού Αγγελάκη στον οικοδομικό αριθμό 4
- Στην ειδική λωρίδα λεωφορείων (ΕΛΛ) επί της οδού Παπαναστασίου με κατεύθυνση το κέντρο στον οικοδομικό αριθμό 11
- Στην ειδική λωρίδα λεωφορείων (ΕΛΛ) επί της οδού Παπαναστασίου με κατεύθυνση πτος τη Χαριλάου στον οικοδομικό αριθμό 12
- Στην ειδική λωρίδα λεωφορείων (ΕΛΛ) επί της οδού Λ. Στρατού με κατεύθυνση προς το κέντρο στον αριθμό 33
- Στην ειδική λωρίδα λεωφορείων (ΕΛΛ) επί της οδού Λ. Στρατού με κατεύθυνση προς τη Χαριλάου στον οικοδομικό αριθμό 6

http://www.olathessaloniki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου