Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Της Απαγόρεψαν στη δουλειά να λέει στους πελάτες «Ο Θεός να σας έχει καλά» και αυτή τους μήνυσε








 ΠΡΩΗΝ εργαζόμενη ΣΕ Διόδια αυτοκινητοδρόμου ΣΤΟ ΝΙΟΥ Τζέρσεϊ , κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας για λογαριασμό της οποίας δούλευε γιατί, όπως ισχυρίζεται, της έκανε σύσταση να μην λέει στους οδηγούς: « Ο Θεός να σας έχει καλά ».    
    Οπως υποστηρίζει στην αγωγή της, παραβιάστηκαν ΤΑ δικαιώματά Της Αυτα όπως ορίζονται ΑΠΌ ΤΗΝ Πρώτη Τροπολογία ΤΟΥ αμερικανικού συντάγματος. 
    « Οταν έφευγαν  ( οι οδηγοί ), τους έλεγα : « Να έχετε μια καλή ημέρα, ο Θεός να σας έχει καλά »ισχυρίζεται η Η 34χρονη Φερνάντες,  αλλά ο προϊστάμενός της τής συνέστησε να σταματήσει να λέει την τελευταία φράση, με την αιτιολογία ότι κάποιοι οδηγοί μπορεί ΝΑ ΤΗΝ έβρισκαν προσβλητική . « Μου είπε ότι ήθελε να μου μιλήσει και ότι δεν μπορούσα να λέω πλέον στους πελάτες " Ο Θεός να σας έχει καλά "επειδή κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι τον προσβάλω »είπε η 34χρονη μητέρα τριών παιδιών στο αμερικανικό CBS 2 
    « Με το να λέει " Ο Θεός να σας έχει καλά », εκείνη αυτοπροσδιορίζεται ως χριστιανή »διευκρινίζει ο Δικηγόρος Της Γκρεγκ Νομπλ  ΚΑΙ προσθέτει: « Κι αν ένας εργοδότης έχει σκοπό να περιορίσει αυτή την ανάγκη της να αυτοπροσδιορίζεται με αυτό τον τρόπο και να μην την αφήνει να πει κάτι βασισμένο στις δικές της θρησκευτικές πεποιθήσεις, χωρίς την ίδια ώρα να προσβάλει τον χώρο εργασίας, τότε είναι κάτι που μας ανησυχεί ».
    Πάντως, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο επικοινώνησε και με εκπρόσωπο της εταιρείας εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία πολιτική από πλευράς εταιρείας εναντίον στη φράση « Ο Θεός να σας έχει καλά ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου