Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα για την δωρεά οργάνων από τους Γιατρούς του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη





Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα δωρεάς Οργάνων (1η Νοεμβρίου) οι Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία διοργανώνουν ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της δωρεάς οργάνων, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων – Παράρτημα Β. Ελλάδας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ώρα 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου 1).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με το ιατρικό καθεστώς και το νομικό πλαίσιο που ισχύουν στη χώρα μας για τη δωρεά οργάνων, τη φιλοσοφική του προσέγγιση, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν βιωματικές αφηγήσεις δοτών και ληπτών οργάνων. Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Esperanza» του Ισπανικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Οι Γιατροί του Κόσμου - Ελληνική Αντιπροσωπεία αφιερώνουν την εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη μνήμη του καρδιολόγου Αλέξανδρου Φτίκα, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τις υπηρεσίες που προσέφερε ως εθελοντής ιατρός στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης. Το έργο και η προσφορά του θα μείνουν για πάντα στη μνήμη και την καρδιά όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου