Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μετά τον Λευκό Πύργο έρχεται το 3D συγκρότημα του Γαλέριου! (ΦΩΤΟ&VIDEO)






Στην οθόνη του υπολογιστή «ζωντανεύει» ο Λευκός Πύργος, όπως ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο, που παρουσιάζει τρισδιάστατα το μνημείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια 3D απεικόνισης κάποιου μνημείου της Θεσσαλονίκης από τον αρχιτέκτονα Βλαδίμηρο Νεφίδη και τον φωτογράφο Δαμιανό Μαξίμοφ. «Εγώ κάνω τρισδιάστατα βίντεο και υπήρχε πάντα αυτή η σκέψη. Ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να το κάνω, όχι μόνο για αυτό το μνημείο· έχουμε σχέδια να κάνουμε και για άλλα μνημεία της πόλης μας», εξηγεί στο thestival.gr ο κ. Νεφίδης και αποκαλύπτει ότι το επόμενο εγχείρημα είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση του συγκροτήματος του Γαλέριου, που όμως, θα πάρει περισσότερο καιρό.
Οι δημιουργοί επικεντρώθηκαν στην εικόνα του Λευκού Πύργου, όπως ήταν πριν από περίπου 100 χρόνια, καθώς προς τα εκεί τους οδήγησε το υλικό που συγκέντρωσαν. «Το πώς είναι τώρα, μπορεί κάποιος να το δει με μια απλή βόλτα. Επιλέξαμε εκείνη την εποχή γιατί το υλικό που βρίσκαμε, οι φωτογραφίες, ήταν εκείνης της περιόδου. Θα ήταν πολύ καλύτερα εάν μπορούσαμε να κάνουμε και για παλαιότερα, αλλά δεν θα βρίσκαμε υλικό για κάτι τέτοιο», τονίζει ο κ. Νεφίδης και υπογραμμίζει ότι αναζητούσαν υλικό για πολύ καιρό, καθώς όλο το βίντεο βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία, παλιές φωτογραφίες και τοπογραφικά της εποχής.
«Μαζεύαμε υλικό για αρκετό καιρό. Φωτογραφίες, κείμενα και τοπογραφικά και στη συνέχεια ξεκινήσαμε να στήνουμε το βίντεο πάνω σε αυτά. Όπως θα παρατηρήσει κάποιος στο βίντεο, φαίνεται η φωτογραφία και αμέσως μετά από την ίδια όψη το τρισδιάστατο, ώστε να δικαιολογεί την εικόνα. Μας πήρε περίπου 2-3 μήνες για να ολοκληρώσουμε το όλο εγχείρημα», λέει ο δημιουργός του και ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση να ασχοληθούν με τις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις μνημείων της πόλης, γεννάται από την αγάπη τους για την πόλη: «Ζούμε πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αυτά τα βίντεο είναι κάτι που το κάνουμε για τον εαυτό μας».
Δείτε στην ΦΩΤΟ τον αρχιτέκτονα και στο VIDEO την 3D απεικόνιση του Λευκού Πύργου:


http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου