Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πρόστιμο 20 ευρώ σε όσους παρκάρουν στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης







Μετά από ένα διάστημα απραγίας λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων ο δήμος Θεσσαλονίκης ανέλαβε και πάλι δράση για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης. Κλιμάκια της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου περιπολούν πρωινές και απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης εποπτεύοντας τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.
Η αρμοδιότητα των υπαλλήλων του Δήμου περιορίζεται στον έλεγχο των συγκεκριμένων ζωνών. Πρόκειται για τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί διευκρινιστικές πινακίδες και αναφέρουν ότι η στάθμευση επιτρέπεται μόνο στους κατόχους ειδικών καρτών (κάτοικοι κέντρου πόλης). Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 20 ευρώ.
Όπως τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος για τους συγκεκριμένους ελέγχους δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κιοσέογλου, μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί περίπου 8.000 κλήσεις στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης. Σημείωσε ότι οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στους συγκεκριμένους ελέγχους προσφέρθηκαν εθελοντικά. "Ενώ έχουμε πάρει απόφαση για κυκλικό ωράριο και τα σαββατοκύριακα οι υπάλληλοι αυτοί δεν έχουν πάρει ούτε μια υπερωρία. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει το ζήτημα της πόλης ως προσωπικό τους ζήτημα. Δεν πρέπει να κόψουμε την ορμή τους" τόνισε ο κ. Κιοσέογλου καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την κάλυψη των υπερωριών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου