Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.-Συναυλία για τα 100 χρόνια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης







Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διοργανώνει, σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μια εορταστική συναυλία για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του μοναδικού κρατικού ωδείου της Ελλάδας.

Στη συναυλία συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, απόφοιτοι του Κρατικού Ωδείου, καθώς και επιλεγμένοι αριστούχοι σπουδαστές του, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου και καθηγητή του Κ.Ω.Θ., Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Ειδικότερα, συμπράττουν με την Κ.Ο.Θ. η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, οι καταξιωμένοι σολίστες στο πιάνο Δόμνα Ευνουχίδου, Λόλα Τότσιου (διευθύντρια Κ.Ω.Θ.), Αντώνης Ανισέγκος και οι αριστούχοι σπουδαστές πιάνου του Κ.Ω.Θ., Θεόδωρος Αλβανός, Σταμάτης Βλαχοδημήτρης και Μελίνα Τσινάβου.
Στη συναυλία θα παρουσιαστεί η Εορταστική Εισαγωγή σε ΛΑ-Μείζονα για ορχήστρα, έργο 96 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, το έργο  Θέμα και Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Σόλωνα Μιχαηλίδη για έγχορδα του Κώστα Νικήτα, τα Τέσσερα Τραγούδια (Της Οδαλίσκης Το Τραγούδι, Νανούρισμα, Ανατολίτικο Τραγουδάκι, Η Χορεύτρια) του Αιμίλιου Ριάδη σε ενορχήστρωση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη,  το έργο Αζώθ για τρία πιάνα του Αντώνη Ανισέγκου, το οποίο γράφτηκε ειδικά για τα 100 χρόνια του Κ.Ω.Θ. και το Πρελούδιο και φινάλε της Α’ Πράξης από την όπερα Λα Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30.

Τιμές εισιτηρίων:  18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, σπουδαστές ωδείων, ειδικές ομάδες)
Ισχύει Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων - Δεκτές και πιστωτικές κάρτες.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΠΘ με την ΚΟΘ, ισχύει ειδικό εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ:

 -για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας-πάσο) αξίας 0 € σε όλες τις συναυλίες που είναι παραγωγές της ΚΟΘ ανεξαρτήτως χώρου διεξαγωγής, και
- για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας), ειδικό εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ αξίας 9 € σε όλες τις συναυλίες της ΚΟΘ, συμπεριλαμβανομένων των συμπαραγωγών.

Προπώληση εισιτηρίων:
Εκδοτήριο ΚΟΘ, Πλατεία Αριστοτέλους, τηλ.: 2310 236990
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10:00 -- 15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-14:00 & 17:00-21:00

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 241007
Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-20:00 και Σάββατο 8:00-14:00


Κρατήσεις Θέσεων:
Σας ενημερώνουμε ότι, κρατήσεις θέσεων για τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης γίνονται το αργότερο μέχρι τη προηγούμενη ημέρα της εκάστοτε συναυλίας. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την παραλαβή των εισιτηρίων από κράτηση θέσης από το Εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην Πλατεία Αριστοτέλους. Σε περίπτωση μη παραλαβής των εισιτηρίων, η κράτηση παύει να ισχύει.
Την ημέρα της εκάστοτε συναυλίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους, είτε από το Εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους τις ώρες (10:00-14:00 & 17:00-19:00), είτε από το χώρο της συναυλίας, μέχρι και 15’ πριν την έναρξή της. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 236990



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου