Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

O Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος (video)

O Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος : ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο
Ο πόλεμος είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να κάνει ο άνθρωπος εναντίον του συνανθρώπου του. Ο εμφύλιος όμως πόλεμος, λένε πως είναι ακόμη σκληρότερος, αφήνει πολύ έντονη γεύση μίσους και έχθρας και προκαλεί διχασμό που δύσκολα γεφυρώνεται! 

Η περίοδος από τα μέσα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '40, η περίοδος του ελληνικού εμφύλιου πολέμου, ήταν μια ζοφερή περίοδος εξαιτίας της οποίας για αρκετά χρόνια  μετά  επικράτησε κλίμα μίσους και αντιπαράθεσης. 

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει συνεντεύξεις και αφηγήσεις κάποιων από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Χαρίλαος Φλωράκης, στρατηγοί του Εθνικού Στρατού Κουμανάκος, Σοφοκλής Τζανετής, Κωνσταντίνος Κόρκας, αξιωματικοί του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού, ο Μάνος Ζαχαρίας, Φίλιππος Ηλιού, Βάσος Μαθιόπουλος, Αλέξανδρος Ζαούσης, Μάριος Πλωρίτης κ.ά. .

Όταν η ταινία μεταδόθηκε για πρώτη φορά, η κρατική τηλεόραση δέχτηκε περίπου 2.000 τηλεφωνήματα τηλεθεατών που ζητούσαν την επανάληψή της και (για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης) ξαναπαίχτηκε σε 3 μέρες. 

Το σενάριο είναι του Ροβήρου Μανθούλη και η μουσική επένδυση του Λ. Κηλαηδόνη.

Δείτε το.


thessalonikiartsandculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου