Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ομαδική βάφτιση Χριστιανών στην Κορυτσά




Ένα ευχάριστο γεγονός για όλους τους ορθοδόξους όπου και αν βρίσκονται συνέβη σήμερα το πρωί στην Κορυτσά. Μια ομάδα πιστών (42 άτομα) από Θεσσαλονίκη, μέλη χριστιανικών αδελφοτήτων και διάφορων Συλλόγων (ΣΦΕΒΑ κ.α) έγιναν ανάδοχοι των 21 παιδιών από την Πολένα Κορυτσάς. Η χαρά ήταν μεγάλη για όλους. Ο καθεδρικός ναός της Κορυτσάς ήταν γεμάτο από κόσμο το οποίο παρακολούθησε το μυστήριο. Τα παιδιά ήταν από 4 χρονών έως και έφηβοι. Με τον τρόπο αυτό συνδέθηκαν αχώριστα πολλές οικογένειες και δημιουργήθηκαν νέες μεγαλύτερες που τους ενώνει ο Χριστός και μαζί θα συνεχίσουν τον πνευματικό αγώνα αλλά και άλλους αγώνες στην ζωή.

Ευχόμαστε στους νεοφώτιστους να ακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και το παράδειγμα των Αγίων που ήταν άριστοι μιμητές Του. Αλλά και στους αναδόχους ευχόμαστε να τα καταφέρουν στο δύσκολο πνευματικό έργο που ανέλαβαν και φυσικά πάντα με την βοήθεια του Κυρίου.
Οι αναμνηστικές φωτογραφίες των αναδόχων με τα παιδιά μετά το Μυστήριο δείχνουν το πώς ο Χριστός, φωτίζει, χαρίζει ευτυχία, αγάπη και ενώνει τα πάντα.
Φωτογραφίες και βίντεο από το γεγονός στην ιστοσελίδα Φωνή Ορθόδοξων Κορυτσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου