Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη υπομονή θα χρειάζεται στον περιφερειακό το επόμενο διάστημα







Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν από τις αρχές Οκτωβρίου στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και ειδικά στο δυτικό τμήμα της. Η επικοινωνία των δυτικών περιοχών μέχρι το τέλος του 2015 θα γίνεται μετ’ εμποδίων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους ανισόπεδους κόμβους του δυτικού τμήματος της περιφερειακής και ειδικά για να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα πάνω από την «αερογέφυρα» της οδού Λαγκαδά.
Η Τροχαία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους δήμους, τον ΟΑΣΘ, την ανάδοχο κοινοπραξία και την «Εγνατία Οδός ΑΕ» συντάσσουν τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να περιοριστεί το αναμενόμενο «χάος».
Οι πρώτες τροποποιήσεις θα γίνουν στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο της Ευκαρπίας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Ευόσμου, διότι έτσι κι αλλιώς τα δυο πρώτα έργα που ολοκληρώνονται είναι αυτοί οι δυο ανισόπεδοι κόμβοι.
Εκεί θα πρέπει να γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, ενώ από την έναρξη των ρυθμίσεων αναμένεται να διακοπούν όλες οι αριστερόστροφες κινήσεις, καθώς είναι αδύνατο στις περισσότερες περιπτώσεις να δημιουργηθεί τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας, για να εξυπηρετεί τους διερχόμενους. Τρίτη λωρίδα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στην οδό Μακρυγιάννη, που θα υποδεχτεί περισσότερους φόρτους από τους σημερινούς.
Μια από τις σημαντικότερες οδούς της περιοχής, που αναμένεται να «νεκρώσει» είναι η Μαιάνδρου, τουλάχιστον για δυο μήνες.
Στην περιοχή εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές διαδρομές που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη δυτική Θεσσαλονίκη, όμως περιθώρια πολλών ελιγμών δεν υπάρχουν, καθώς οι περιοχές ούτε μεγάλες οδικές υποδομές διαθέτουν και επιπλέον είναι πυκνοκατοικημένες.
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η νέα μεγάλη γέφυρα που θα κατασκευαστεί πάνω από την υφιστάμενη στην οδό Λαγκαδά και μάλιστα σε ύψος περίπου 14 μέτρων.
Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ειδικά στον κόμβο της Ευκαρπίας (υπογειοποίηση περιφερειακής οδού), ενώ και στον κόμβο της Λαγκαδά είναι εμφανής η κατασκευή των βάθρων για τη νέα γέφυρα.
Τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου ήδη θεωρείται δεδομένο πως θα δημιουργούνται αναπόφευκτα μποτιλιαρίσματα τις πρωινές ώρες με κατεύθυνση προς τα δυτικά και τις μεσημεριανές στην κατεύθυνση προς τα ανατολικά.
από τη voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου