Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Δύο κρουαζιερόπλοια "έδεσαν" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Δύο κρουαζιερόπλοια έδεσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για το «Minerva» και το «Salamis Filoxenia», τα οποία θα παραμείνουν όλη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα στους περίπου εκατοντάδες επιβάτες
τους -κυρίως Βρετανούς και Κύπριους- να γνωρίσουν την πόλη, να περιηγηθούν στο ιστορικό της κέντρο, να απολαύσουν τον καφέ τους με θέα το Θερμαϊκό, αλλά και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κρουαζιερόπλοιο «Minerva» έκανε πρώτο την εμφάνισή του στα νερά του Θερμαϊκού, προερχόμενο από τα Κύθηρα. Μεταφέρει περί τους 350 επιβάτες -κυρίως Βρετανούς- και πλήρωμα 170 ατόμων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κρουαζιέρας, το πλοίο θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ για τη Λήμνο.
Λίγο μετά τον κατάπλου της πρώτης «πλωτής πολιτείας», έκανε την εμφάνισή του και το κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia», προερχόμενο από τη Λήμνο, με 490 επιβάτες -κυρίως Κύπριους- και πλήρωμα 225 άτομα. Θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν θα αναχωρήσει, με προορισμό την Καβάλα.
Τη Δευτέρα το πρωί, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, το «Aegean Paradise», που μεταφέρει περίπου 800 τουρίστες, κυρίως Τούρκους και έχει πλήρωμα 300 άτομα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 25000 άτομα έχουν καταφθάσει εφέτος στη Θεσσαλονίκη με 30 κρουαζιερόπλοια.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου