Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να του πουν για τα "προνόμια και τις παροχές" των στρατιωτικών!
“Παίζουν” με τα νεύρα στρατιωτικών αλλά και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να αναζητά εγγράφως να ενημερωθεί από τα Γενικά Επιτελεία και το ΥΠΕΘΑ γα τις “παροχές” που έχουν οι στρατιωτικοί αλλά και οι πολιτικοί υπάλληλοι των Ενόπλων Δυνάμεων!!!

Ο κ.Μητσοτάκης είχε θέσει το ίδιο αίτημα τον περασμένο Ιούνιο όπως είχε αποκαλύψει το Onalert.gr. Τότε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος εγγράφως απάντησε με επιστολή όχι στον ίδιο αλλά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στην οποία έγραφε ότι “οι στρατιωτικοί αυτονόητα θα πρέπει να εξαιρεθούν απ΄ αυτή την “καταγραφή προνομίων”, όχι μόνο επειδή δεν υπάρχουν προνομία και παροχές, αλλά και επειδή η εργασία που παρέχουν έχει πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Ο κ.Μητσοτάκης αν και Κρητικός φαίνεται ότι το κράτησε “μανιάτικο” . Κι έστειλε ξανά αίτημα για καταγραφή …προνομίων και παροχών!!!

Ποια θεωρούν προνόμια και ποιες είναι οι …παροχές που έχουν στοχοποιήσει ο κ.Μητσοτάκης και το επιτελείο του;

• Τα Στρατιωτικά Πρατήρια - Προμηθευτικούς Οργανισμούς-Λέσχες.
• Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ)
• Τις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
• Τα Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.
• Τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ισχύσει για αξιωματικούς από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω.


Τα αυτονόητα δηλαδή που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις όλου του πλανήτη! Καλό θα είναι αυτή την φορά μαζί με την έγγραφη απάντηση να στείλουν στον κ.Μητσοτάκη κι ένα ενημερωτικό σημείωμα για τους λόγους τους οποίες οι στρατιωτικοί σ΄ όλο τον κόσμο ,ακόμη και στις πιο υποανάπτυκτες χώρες του πλανήτη έχουν όλα αυτά που ο ίδιος θεωρεί …προνόμια.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που το κλίμα στις ΕΔ είναι τεταμένο εξαιτίας της κυβέρνησης στην οποία υπουργός είναι ο κ.Μητσοτάκης. Και η οποία αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους στρατιωτικούς. Την ίδια ώρα που αναζητούνται τεχνάσματα για να παρουσιαστεί μια “λύση” που θα μοιάζει με ΕΦΑΡΜΟΓΉ της απόφασης ο κ.Μητσοτάκης αναζητά …προνόμια στις ΕΔ!

ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου