Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΚΤΕΛ

Ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΚΤΕΛ


 Της Άννας Κανδύλη
Το “πρασινο φως»  για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των ΚΤΕΛ όλων των νομών της χώρας, ανάβει με  απόφασή  του  το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Οι δικαστές έκριναν νομιμη τη δυνατότητα μετατροπης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αοριστου εάν οι εργαζόμενοι καλύπτουν παγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς τα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Βάσει του σκεπτικού, τα ΚΤΕΛ ιδρύθηκαν με τη μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και αποτελούν ιδιότυπες συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που λειτουργούν υπό τη μορφή οργανισμών. Επίσης δεν έχουν χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και συνεπώς δεν έχουν εφαρμογή σε αυτές οι περιοριστικές διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος (απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) και της ισχύουσας νομοθεσίας.
Όπως αναφέρουν οι δικαστές τα ΚΤΕΛ δεν ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο, αφού 1) οι μέτοχοι είναι φυσικά πρόσωπα ή ΝΠΙΔ, 2) το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση των ΚΤΕΛ συγκροτούνται αποκλειστικά από μετόχους του, και 3) το Δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα δεν επιδοτεί ετησίως τα ΚΤΕΛ με ποσά που υπερβαίνουν το 50% των δαπανών τους.
Σύμφωνα με την απόφαση,το έκτακτο προσωπικό των ΚΤΕΛ προσλαμβάνεται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού τους, για ορισμένο χρόνο, που δεν μπορεί να υπερβεί τους έξι μήνες.
Η εξάμηνη αυτή πρόσληψη ορισμένου χρόνου μπορεί να επαναλαμβάνεται εφόσον υπάρχουν έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, αλλά δεν επιτρέπεται η μετατροπή της σε αορίστου. Οι αρεοπαγίτες, θεωρούν όμως ότι οι διατάξεις αυτές δεν εμποδίζουν τον χαρακτηρισμό της σύμβασης ως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, εάν «από την αποδεικτική διαδικασία προκύπτει πράγματι ότι τα μέρη απέβλεψαν στην ουσία στην κατάρτιση μιας τέτοιας σύμβασης, ο δε μισθωτός εξυπηρετούσε στην πραγματικότητα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοδότη.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου