Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την 79η ΔΕΘ


Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την 79η ΔΕΘ






Επιστρατεύονται πάνω από 3.500 αστυνομικοί- Στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δ.Τσακνάκης, κατευθύνει τον σχεδιασμό της επιχείρησης. Ο παράγοντας «Άρης» κρίνει το τελικό πλάνο
του Μάρκου Γεωργίου
Παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ, το επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων για τα αστυνομικά μέτρα της 79ης ΔΕΘ.
Περίπου 3.500 με 4.000 αστυνομικοί (από Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία. Αττική κ.α.) αναλαμβάνουν υπηρεσία με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των διαδηλώσεων που ετοιμάζουν φορείς, οργανώσεις, συνδικάτα κ.α καθώς επίσης και όλων των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το Σάββατο.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος κατευθύνει τον σχεδιασμό της αστυνομικής επιχείρησης, με την   εμπειρία του πρώην Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και του αξιωματικού που πέρασε από νευραλγικές θέσεις της αστυνομίας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Πέραν των λοιπών εκδηλώσεων, σημαντική παράμετρο για το τελικό σχέδιο των μέτρων ασφάλειας, τάξης, τροχαίας κλπ αποτελεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, για τα διοικητικά και το μέλλον της ΠΑΕ Άρης, με την ανάλογη αντίδραση των οπαδών της ομάδας.
Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών αστυνομικών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, εντατικούς και προληπτικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και τη φύλαξη εγκαταστάσεων (της ΔΕΘ, του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της ΕΡΤ 3 και άλλων χώρων) που χαρακτηρίζονται ως στόχοι, ετοιμάζεται να δράσει η  ΕΛΑΣ.
Στη διάρκεια των προγραμματιζόμενων πορειών και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως των ΜΑΤ, θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ αναμένεται και από αέρος επιτήρηση με  ελικόπτερα της ΕΛΑΣ.
Τα μέτρα ξεκινούν από τα ξημερώματα της Τετάρτης, με την απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων σε κεντρικές οδούς μεταξύ των εγκαταστάσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και της Διεθνούς Εκθέσεως. Τοποθετώντας ειδικές κορδέλες και προειδοποιητικά σημειώματα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι, από  τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου έως τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται η στάθμευση ή στάση όλων των οχημάτων στις οδούς Εθνικής Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου έως την Πλατεία Σιντριβανίου) και Εγνατία (από πλατεία Συντριβανίου έως την 3ης Σεπτεμβρίου).
Το Σάββατο θα απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων στο τμήμα της λεωφόρου Στρατού που διέρχεται μπροστά από το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Το ίδιο θα γίνει και στις οδούς Αγγελάκη, Γ' Σεπτεμβρίου και Εγνατία, γύρω από τι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Σε  σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας θα προχωρήσει η Τροχαία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου και στις οδούς γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για τη διευκόλυνση των οδηγών οι τροχονόμοι θα προχωρούν σε εκτροπές της κυκλοφορίας. Τις επόμενες ώρες αναμένεται σχετική ανακοίνωση και λεπτομέρειες από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου