Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσιο: 562 απολύσεις επίορκων το 2014 – Στη λίστα κλέφτες, παιδεραστές, κοπανατζήδες






Στους 562 ανέρχονται οι επίορκοι υπάλληλοι που απολύθηκαν το πρώτο οκτάμηνο του 2014 από το Δημόσιο. Κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους 351 υπάλληλοι (133 το 2012 και 218 το 2013).

Στις ανωτέρω απομακρύνσεις περιλαμβάνονται περιπτώσεις υπαλλήλων που υπέπεσαν σε πολύ σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα ή διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα και καταδικάστηκαν τελεσίδικα και αμετάκλητα (υπεξαιρέσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, πλαστογραφίες κλπ), καθώς επίσης και περιπτώσεις υπαλλήλων που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσίαζαν επί μακρόν (σ.σ. έως και τρία χρόνια!) από τις υπηρεσίες τους ή εξαπάτησαν το Δημόσιο, καθώς κατά την πρόσληψη ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη κατασκεύασαν πλαστούς τίτλους ή παραποίησαν τους αληθινούς τους τίτλους σπουδών ή άλλα απαραίτητα για το διορισμό τους πιστοποιητικά.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων, αποδεικνύεται ότι ο κύριος όγκος των κατασκευασμένων ή πλαστογραφημένων τίτλων που έχουν εντοπιστεί αφορά τίτλους που χρησιμοποιήθηκαν για τον διορισμό ή την πρόσληψη υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων άλλων κατηγοριών που είχαν κατασκευάσει ή αλλοιώσει τίτλους σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με αφορμή την ανακοίνωση των σχετικών αποτελεσμάτων – που γίνεται σε τετραμηνιαία βάση – ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:
«Μέρα με τη μέρα προχωράμε με μεγαλύτερη ένταση την εξέταση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων και τον εντοπισμό όσων διορίστηκαν στο Δημόσιο με δόλια μέσα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών και των παράνομων προσλήψεων είναι υπαρκτό. Αποδεικνύεται, όμως ταυτόχρονα, ότι με πολιτική βούληση και σωστό σχεδιασμό, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. Δημιουργούμε δομές και διαδικασίες που δεν θα επιτρέπουν σε κανένα να επαναλάβει συμπεριφορές που αποδείχθηκαν επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο και που αδιαμφισβήτητα έπληξαν το κύρος του δημοσίου υπαλλήλου. Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι το πάρτι τελείωσε και η ώρα του λογαριασμού έφτασε».
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου