Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πόνοι στα γόνατα: Ανακούφιση με 3 απλές ασκήσεις







Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά μία από τις πιο πιθανές αιτίες για τους πόνους που ενδεχομένως να έχετε στα γόνατα είναι το πόσο καλά γυμνασμένοι είναι οι μυς στο ισχίο. Γι” αυτόν το λόγο δεν πρέπει να παραλείπετε από την ρουτίνα ασκήσεων που κάνετε όταν γυμνάζεστε, ορισμένες απλές ασκήσεις που ενδυναμώνουν την συγκεκριμένη περιοχή. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Πλάγια κίνηση 

Θα χρειαστείτε ένα λάστιχο γυμναστικής. Δέστε το λάστιχο χαμηλά σε ένα σωλήνα (πχ στο καλοριφέρ του σπιτιού) από την μία άκρη, και στον αστράγαλό σας από την άλλη. Ισορροπήστε στο πόδι που είναι ελεύθερο και εκτείνετε το δεμένο πόδι όσο μπορείτε προς τα πλάγια. 
Πρόσθια κίνηση 

Χωρίς να αλλάξετε δέσιμο στο λάστιχο, σταθείτε με την πλάτη σας στο σημείο που το έχετε δέσει (πχ καλοριφέρ) και αυτήν τη φορά κάντε κινήσεις προς τα εμπρός χωρίς να λυγίζετε όμως πολύ το γόνατό σας.
 Πλάγια περιστροφή 

Χωρίς να αλλάξετε δέσιμο στο λάστιχο, καθίστε σε μια καρέκλα. Σταυρώστε τους αστραγάλους σας και κρατήστε τα γόνατά σας κλειστά, ώστε να ακουμπούν το ένα με το άλλο. Στη συνέχεια κάντε ολόκληρη περιστροφική (κυκλική) κίνηση με το δεμένο πόδι. Επαναλάβετε κάθε άσκηση και με το άλλο πόδι.  
http://www.xorisoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου