Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αλαλούμ στο TAXIS με τις δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ







Εδώ και λίγη ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών άρχισαν να «διορθώνουν» τις ημερομηνίες πληρωμής του ΕΝΦΙΑ μετά και την ψήφιση της τροπολογίας που μεταθέτει την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ για το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όσοι πληκτρολογήσουν τους κωδικούς τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη: το σύστημα θα τους καλεί να πληρώσουν δύο δόσεις μαζεμένες έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως επεξηγεί το δημοσίευμα του theTOC.gr, φορολογούμενος του οποίου ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε στα 805,31 ευρώ καλείται να πληρώσει:
1. Δύο δόσεις των 161,06 ευρώ μέχρι τις 30/09
2. Τρεις ακόμη δόσεις των 161,06 ευρώ στις 31/01, στις 28/11 και στις 31/12.
Στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων, αναρτάται ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά καλεί τους φορολογούμενους να μην πιστέψουν αυτά που βλέπουν τα μάτια τους και να κάνουν υπομονή λίγες ημέρες. Στο μεσοδιάστημα, θα έχει ψηφιστεί η δεύτερη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις θα έχουν αυξηθεί σε έξι και πλέον θα εμφανιστεί το νέο δοσολόγιο με τους σωστούς υπολογισμούς.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ;
«Σημειώνουμε ότι, εντός των προσεχών ημερών μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι δόσεις θα αναμορφωθούν σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις (ελάχιστη δόση 10 ευρώ), με την πρώτη να είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014, τη δεύτερη 31η Οκτωβρίου ......... και την έκτη δόση την τελευταία εργάσιμη του μηνός Φεβρουαρίου 2015».
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου