Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο απελευθερωτής των φυλακισμένων

Ο απελευθερωτής των φυλακισμένων


από τη συναναστροφή του επί 37 χρονιά με κρατούμενους σε όλες τις φύλακες της Ελλάδας και σε αρκετά σωφρονιστικά ιδρύματα σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
Στα 83 του χρόνια σήμερα συνεχίζει να προσφέρει και να βοηθά ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί έως και με πέντε χρόνια φυλάκιση για «ελαφρά» αδικήματα- κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, παράνομη υλοτομία, αντίσταση κατά της Αρχής κ.ά. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν αποφυλακιστεί χάρη στη συνεχή του δράση τις τέσσερις αυτές δεκαετίες. Πρόκειται για περιπτώσεις κατηγορουμένων οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν έστω και το ποσό των πέντε ευρώ την ημέρα που αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη από τον νόμο εγγύηση, που θα τους άνοιγε τα σίδερα της φυλακής για την απελευθέρωση του.
Διεθνής δράση
Με ορμητήριο ένα χωριό 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, η δράση του εξαπλώνεται σε περίπου 90 χώρες, μεταξύ των οποίων η Μαδαγασκάρη, η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Αίγυπτος και η Αλβανία. Επόμενος φιλανθρωπικός σταθμός για τον αρχιμανδρίτη Γερβάσιο είναι η επίσκεψη σε φυλακές των Νήσων Σαμόα. Άλλωστε, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, «ουδέποτε συνάντησα καλύτερο ακροατήριο όπως των κρατουμένων στη σταδιοδρομία μου».
Με τις συνδρομές πολιτών από όλη τη χώρα, οι όποιες συγκεντρώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό της Αδελφότητας Η Οσία Ξένη, έχει αποφυλακίσει άπορους κρατουμένους από φυλακές της Ελλάδας και του εξωτερικού, πληρώνοντας τα δικαστικά τους έξοδα ή μικροοφειλές τους.
enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου