Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Μυστήριο η εξαφάνιση των φιδιών της Παναγίας


fisdia





Κάθε χρόνο, στις 5-6 Αυγούστου βγαίνουν από τις φωλιές τους τα ακίνδυνα φιδάκια στο μοναστήρι της Παναγίας Φιδούσας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, που κρύβονται πάλι μετά το Δεκαπενταύγουστο - Κανείς δεν τα έχει δει φέτος, παρά την επίμονη αναζήτηση

Πού πήγαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» και δεν εμφανίστηκαν στην Κεφαλονιά; Αυτό το ερώτημα απασχολεί ιερείς και πιστούς στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, όπου κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κάνουν την εμφάνισή τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς ακίνδυνα, μέχρι την ημέρα της γιορτής, το Δεκαπενταύγουστο, όταν κρύβονται και πάλι στις φωλιές τους.
Τα περίεργα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σαν σταυρό, θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς στην περιοχή, ενώ η παρουσία τους έχει και συμβολική σημασία, καθώς συνδέονται με καλοτυχία.
Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει ολική καταστροφή σχεδόν στο νησί, ενώ πιο πρόσφατα, το φαινόμενο είχε συμβεί πάλι το 1987 και το 2005 - χωρίς πάντως να συνοδευτεί από κάποια φυσική καταστροφή ή άλλο κακό.
Τώρα, πιθανολογείται πως έγινε... το αντίστροφο, δηλαδή πως οι ισχυροί σεισμοί του περασμένου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου επηρέασαν με κάποιο τρόπο τα πλάσματα αυτά.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει και το kefaloniapress.gr, όλοι ελπίζουν να τα δουν τις επόμενες μέρες στα σπίτια και την εκκλησία τους κανονικά.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου