Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Μουσικές και δράσεις και πικ νικ στα μνημεία της Θεσσαλονίκης








Συνεχίζεται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά ο κύκλος εκδηλώσεων "Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης" που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 στα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις παραστατικών και εικαστικών τεχνών οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στις τρεις προηγούμενες χρονιές, θα πραγματοποιηθούν και φέτος στα ιστορικά μνημεία της πόλης (Ρωμαϊκή Αγορά, Ανακτορικό συγκρότημα του Γαλέριου, Λευκός Πύργος, Γενί Τζαμί, Αλατζά Ιμαρέτ, πύργος του Τριγωνίου, Κήποι του Πασά). Θα πλαισιώνονται από συναυλίες, προβολές ταινιών Θεσσαλονικέων σκηνοθετών,το Πικ Νικ Urban Festival με μουσικές και κινηματογράφο, περιπατητικές διαδρομές πολιτισμού, χορευτικές perfomances καθώς και μουσικές παραστάσεις.
"Οι ''Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης'' είναι ένας ζωντανός θεσμός σεβασμού της μνήμης και της ιστορίας της πόλης αλλά και αφορμή σύνδεσής της με το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της" δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου και πρόσθεσε:
"Η πολιτιστική αυτή ''συνάντηση'' παρελθόντος-παρόντος, η συνύπαρξη μνημείων και συγχρόνων καλλιτεχνικών δράσεων, θα ταξιδεύσει, θα ψυχαγωγήσει αλλά πάνω απ' όλα θα υπενθυμίσει στους παρευρισκόμενους, την ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και την ανάγκη για δημιουργία, για συλλογικότητα, για συνεργασία. Η Μνήμη και η Τέχνη είναι τα στοιχεία, που σε μια αρμονική συνέργια μπορούν να λειτουργήσουν δυναμικά στην ανάδειξη της πόλης στο αύριο, για να ελπίζουμε στην συνέχεια αυτού του τόπου".
Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
Οι εκδηλώσεις δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα (εκτός του Πικ-νικ urban festival που θα έχει είσοδο 3 ευρώ), είναι «ανοιχτές» και απευθύνονται χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους Θεσσαλονικείς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της πόλης μας.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου