Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

"Δεν απειλείται το «Άβατον» του Αγίου Όρους"

Δεν απειλείται το «Άβατον» του Αγίου Όρους




Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετική με χθεσινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος»,
σύμφωνα με το οποίο κατά την τελευταία του συνεδρίαση στο Πουσάν της Νότιας Κορέας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποφάσισε την κατάργηση των αβάτων των Χριστιανικών Εκκλησιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Όρους- ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.
«Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό, χωρίς την άδειά τους, πόσω μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου, προσθέτοντας: «Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού "Διαμονητηρίου"».
«Το "Άβατον" ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι "εθιμικώς ισχύοντες"» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου