Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Στη Ζαχάρω Έκπτωτος δήμαρχος ορκίζεται ...δήμαρχος!


zaxaro11


Το Matrix24.gr σας είχε ενημερώσει εγκαίρως για τη φαρσοκωμωδία που παίζεται εδώ και χρόνια στη Sugartown (Ζαχάρω) του αλήστου μνήμης έκπτωτου δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου.
Ο κ. «δήμαρχος» λοιπόν, είχε εκπέσει του αξιώματός του με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας
μετά από τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για διάφορες παρανομίες που έγιναν με δική του ευθύνη στο Δήμο Ζαχάρως.
Σιγά όμως που αυτό θα τον εμπόδιζε να υπογράψει ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχει κώλυμα στο πρόσωπό του και να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές της 18ης Μαΐου και για λίγους ψήφους να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή.
Σε αυτό το σημείο αρχίζει και ο τραγέλαφος τόσο για το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και για το αρμόδιο για τα δικαστήρια υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παρά τις οχλήσεις και τις ενστάσεις δημοτών, το αρμόδιο Πρωτοδικείο τον ανακήρυξε υποψήφιο(!) γνωρίζοντας (αφού είχε στα χέρια του τις καταγγελίες) ότι είναι έκπτωτος και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος δήμαρχος και να να είναι επικεφαλής συνδυασμού.
Μετά την ψηφοφορία, κατατέθηκε στο διοικητικό δικαστήριο ένσταση κατά της συμμετοχής του στις εκλογές με αίτημα την εκ νέου έκπτωσή του και την επανάληψη των εκλογών χωρίς τη συμμετοχή του.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο δεν εξέδωσε την απόφασή του, με αποτέλεσμα ο έκπτωτος κ. Χρονόπουλος να καλεί με προσκλήσεις τους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών για την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής!
Και μάλλον αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιο του Mr Sugartown, αφού και στην προηγούμενη θητεία του κατά την οποία είχε εκπέσει του δημαρχιακού θώκου, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε, εμφανιζόταν καθημερινά στο Δημαρχείο και «ασκούσε» τα καθήκοντά του, ενώ τη θέση του δημαρχεύοντος είχαν εκλέξει οι «δικοί του» τον πέμπτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του!
Βέβαια αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου για την ένσταση κατά της εκλογής του καθώς και η ποινική διερεύνηση της ψευδούς δήλωσής του και η εκ νέου έκπτωσή του! Μέχρι να ολοκληρωθούν όμως οι δικαστικές διαδικασίες ο κ. Π. Χρονόπουλος θα συνεχίσει να είναι ο «άρχων» της πολύπαθης Ζαχάρως! Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ολιγωρεί και δεν λαμβάνει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα μέτρα, αφού για τον εν λόγω εκτός από την έκπτωσή του για την περίοδο μέχρι το 2014, λόγω της αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας έπρεπε ήδη να έχει εκδώσει απόφαση για την έκπτωσή του και για τη νέα περίοδο 2014-2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου