Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ορκίζονται οι νέοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες της Θεσσαλονίκης

Ορκίζονται οι νέοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες της Θεσσαλονίκης






Περισσότερα από χίλια άτομα στην ορκωμοσία του 78μελούς περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την ερχόμενη Τετάρτη. Για πότε έχουν προγραμματιστεί άλλες ορκωμοσίες
του Τάσου Τασιούλα
Περισσότερα από χίλια άτομα αναμένεται να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας του νέουπεριφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στους κήπους του διατηρητέου της βίλας «Αλλατίνι». Η Περιφέρεια έχει αποστείλει περισσότερες από 1.200 προσκλήσεις στους φορείς των επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και ο χώρος της τελετής, στην οποία θα χοροστατήσει ο παναγιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, θα γίνει στον εξωτερικό χώρο μπροστά στην Εθνικής Αντιστάσεως.
Ήδη οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει (καθαρισμός, περιποίηση πρασίνου, φωτισμός, εξοπλισμός κτλ.), καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο αύλειος χώρος πρέπει να είναι έτοιμος για να υποδεχτεί τα νέα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της επόμενης πενταετίας και προφανώς πολλούς συγγενείς, φίλους και εκπροσώπους φορέων.
Η διοίκηση της Περιφέρειας επιμένει πως η τελετή θα είναι «λιτή και σεμνή», όμως για πρώτη φορά θα συγκεντρωθεί τόσος κόσμος στην Περιφέρεια και γι’ αυτό άλλωστε επελέγη ανοιχτός χώρος (δεν μπορούσε επ’ ουδενί να γίνει στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου) για την ορκωμοσία.
Τα μέλη του νέου περιφερειακού συμβουλίου θα είναι 78 εκ των οποίων τα μισά είναι καινούργια πρόσωπα και αποτελούν τους εκπροσώπους εννέα παρατάξεων (από τις πιο πλουραλιστικές εκπροσωπήσεις στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης).
Η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου με τη νέα σύνθεση θα γίνει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η εκλογή του νέου προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, πιθανώς της μητροπολιτικής επιτροπής και των άλλων επιτροπών (Οικονομικής, Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο χαιρετισμό του θα δώσει ένα περίγραμμα του σχεδίου διοίκησης για την επόμενη πενταετία, πολύ σύντομο όμως, καθώς περισσότερα αναμένεται να πει στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κι ακόμη περισσότερα όταν θα ανακοινώσει και το νέο διοικητικό σχήμα, με τους έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.
Ορκωμοσία την επόμενη εβδομάδα έχουν ήδη ορίσει όμως και οι περισσότεροι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης.
Ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου με τη νέα σύνθεση θα γίνει επίσης την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία έχουν επιλέξει για τις δημαιρεσίες τους και οι υπόλοιποι δήμοι.
Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν προβληματισμοί για την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, όμως –παρά τις σκέψεις που έχουν γίνει- δεν έχει καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη στάση απέναντι στην παρουσία των συγκεκριμένων συμβούλων, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στις επόμενες μέρες.
Νωρίτερα, την ερχόμενη Κυριακή 24 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ θα ορκιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο στη Βόλβη (κλειστό γυμναστήριο Σταυρού), με παράλληλη ορκωμοσία των προέδρων και συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου. Την ίδια μέρα, στις 12.30 το μεσημέρι, γίνεται και η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, στο δημοτικό κτήριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.
Επίσης την Κυριακή ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στις 11.30 το πρωί (αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου Sun Beach στην Αγία Τριάδα), χοροστατούντος του μητροπολίτη Κασσανδρείας, Νικόδημου.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου