Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τρέχουμε, βαδίζουμε και στηρίζουμε φιλανθρωπικά ιδρύματα!


Τρέχουμε, βαδίζουμε και στηρίζουμε φιλανθρωπικά ιδρύματα!





Τρέχουμε και περπατάμε για 48 ώρες χωρίς τερματισμό, για όσο θέλουμε, όσο αντέχουμε και όποτε μπορούμε, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ! Συμμετέχουμε όλοι στο μοναδικό αγώνα κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Τις τρεις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη πάμε όλοι στην ΔΕΘ με σκοπό να… χαρίσουμε χιλιόμετρα σε τρία ιδρύματα! Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα” και την Οργάνωση “Γιατροί του Κόσμου”.
Τα χιλιόμετρα όλων μας θα μετατραπούν σε ευρώ και θα δοθούν για την ενίσχυση τριών ιδρυμάτων και οργανώσεων με τεράστια κοινωνική φιλανθρωπική παρουσία.
Εμείς, εσείς, όλοι μας θα χαρίσουμε τα βήματά μας, το τρέξιμό ή το περπάτημά μας, εντός των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για να στηριχθεί οικονομικά το έργο των τριών ιδρυμάτων και οργανώσεων.
Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο: Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξη των παιδιών στη βάση της Ελληνο-ορθόδοξης  Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας.
Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους.
Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”: Αποστολή του Ορφανοτροφείου είναι η δημιουργία ενός σπιτικού για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί. Να νιώσουν ότι ανήκουν σε μία μεγάλη οικογένεια, ώστε να παρακινηθούν να είναι ενεργά μέλη στην κοινή ζωή μέσα στη Στέγη.
Αγωνίζεται καθημερινά για την εξασφάλιση της υλικής υποστήριξης που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική κατάρτιση και την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών. Ενδιαφέρεται όχι απλά να προσφέρει στέγη, τροφή και περίθαλψη, αλλά να δει το κάθε παιδί σαν ξεχωριστή προσωπικότητα και να το βοηθήσει να αναπτύξει τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά του.
Γιατροί του Κόσμου: Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση. Η πρώτη αποστολή των Γιατρών του Κόσμου είναι να θεραπεύσουν.
Οι εθελοντές της οργάνωσης δεσμεύονται να προσφέρουν βοήθεια σε όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, όπως: θύματα φυσικών καταστροφών, λιμών, ασθενειών, θύματα εμπόλεμων συγκρούσεων, πολιτικής βίας, πρόσφυγες, εκπατρισμένους, μειονότητες, παιδιά του δρόμου, τοξικοεξαρτημένους και γενικότερα σε όλους τους ανθρώπους που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα.
ermis1877.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου