Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Δύο νέες δίκες μέσα σε ένα μήνα για τον Παπαγεωργόπουλο


Δύο νέες δίκες μέσα σε ένα μήνα για τον Παπαγεωργόπουλο





Καυτός Νοέμβριος για τον καταδικασμένο σε 12ετή κάθειρξη πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης
του Μάρκου Γεωργίου
 
Μέσα στο Νοέμβριο, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος  για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε με 12ετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για συνέργεια στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ "σπάζοντας" τα ισόβια δεσμά της πρωτόδικης ποινής.
 
Ο προσδιορισμός της δικασίμου, για την υπόθεση του "ξεπλύματος" μέρους του χρημάτων, έγινε αμέσως μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, από τον αρμόδιο εισαγγελέα που πρότεινε την παραπομπή του πρώην δημάρχου σε νέα δίκη. Αυτή προσδιορίστηκε να διεξαχθεί  στις 4 Νοεμβρίου. Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για αδικαιολόγητα ποσά, συνολικά αξίας 259.791 ευρώ, που κατείχε σε κοινό λογαριασμό  με τον γ. γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, στην Τράπεζα Κύπρου, από το 1999 έως το 2006.
 
Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να δικαστεί από άλλο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για άλλο κακούργημα. Πρόκειται για το έλλειμμα, 1,2 εκατ. ευρώ, της παγίας προκαταβολής- του ειδικού λογαριασμού για την κάλυψη καθημερινών εξόδων του δήμου Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 17 άτομα, στα οποία αποδίδονται, κατά περίπτωση, οι πράξεις της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.
 
Μαζί με τους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και Μιχάλη  Λεμούσια παραπέμφθηκαν σε δίκη οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, Αναστάσιος Γερογιάννης και Θεόδωρος  Αθανάσαρος, οι οποίοι αθωώθηκαν για την υπεξαίρεση  αλλά και 12 υπάλληλοι του δήμου, κάποιοι από τους οποίους κατηγορήθηκαν και για την προηγούμενη υπόθεση και απαλλάχθηκαν, από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο. Σ' αυτήν την υπόθεση δεν είναι κατηγορούμενος ο πρώην διαχειριστής πληρωμών Π. Σαξώνης. 
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου