Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

"Σώζουν" περίπου 17.000 αιώνιους φοιτητές με δύο εξεταστικές







Σανίδα σωτηρίας για δύο κατηγορίες αιωνίων φοιτητών αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, μετά από συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ.

Ειδικότερα και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας- αποφασίστηκε να δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14. Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με το theTOC.gr, όσοι λιμνάζοντες φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Οσοι εκ των «λιμναζόντων φοιτητών» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη (2012-13,2013-14), δύνανται να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Εκτός πανεπιστημίων το 90-92% των αινίων φοιτητών
Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν).
Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ.
​Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μιλόπουλος, μιλώντας στο theTOC.gr είπε ότι ο υπουργός αποδέχθηκε τις προτάσεις των πρυτάνεων με τις οποίες διασώζεται το περίπου 10% του συνόλου των αιωνίων φοιτητών.
Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου