Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ένας Θεσσαλονικιός στη NASA

Ένας Θεσσαλονικιός στη NASA



Μιλά για την εμπειρία του στη Nasa και αποκαλύπτει τα μυστικά της στους Θεσσαλονικείς!

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, στις 19:00, είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής.


Ο Γιάννης Σιαμίδης είναι ένας μηχανολόγος από την Θεσσαλονίκη που κατάφερε αυτό που πολλοί επιστήμονες στην Ελλάδα ονειρεύονται, καθώς εδώ και 25 χρόνια εργάζεται για την NASA στην Αμερική.

Έχοντας αποφοιτήσει με πτυχίο Μηχανολογίας από το πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ, και έχοντας δουλέψει στον ερευνητικό τομέα του πανεπιστημίου, άρχισε να εργάζεται για την NASA το 1989, στο Ερευνητικό Κέντρο Glenn της NASA στο Κλίβελαντ, το οποίο σχεδιάζει πρωτοποριακές τεχνολογίες για τις διαστημικές πτήσεις που κάνουν δυνατή την περεταίρω εξερεύνηση του σύμπαντος.
salonikiosnasa1
Έκτοτε έχει εργαστεί σαν επικεφαλής μηχανολόγος σε πολλά προγράμματα της NASA, μετρώντας 15 χρόνια εμπειρίας στην Μηχανική Διαχείριση και 25 χρόνια εμπειρίας στην Ανάλυση και τον Σχεδιασμό Θερμικών Συστημάτων. Έχει σχεδιάσει τεχνολογίες θερμικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αλλά και σε διαστημικά σκάφη.

Έχει λάβει 20 διακρίσεις ανά τα χρόνια για την εξαιρετική εργασία του στον τομέα του, ενώ αυτή τη στιγμή τελεί καθήκοντα Επικεφαλούς Μηχανολόγου στα συστήματα ελέγχου θερμότητας για μια ρομποτική αποστολή ανακατεύθυνσης αστεροειδών.
salonikiosnasa2
Με τον Διευθυντή της NASA, Charles Bolden

Ο Γιάννης Σιαμίδης επιστρέφει για λίγες μέρες στην γενέτειρά του καλεσμένος της parallaxi για να μεταδώσει στην νεότερη γενιά την εμπειρία του, σε μία εκδήλωση που έχει σκοπό να εμπνεύσει τους Θεσσαλονικείς με την ιστορία του. Παιδιά και μεγάλοι που θα παρεβρεθούν θα μάθουν τα μυστικά της NASA.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση thessalonikiallios@gmail.com.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, τηλ: 2313 31-7777


Πηγή: parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου