Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αστυνομικός και ειδικός φρουρός έφτιαξαν πλαστά έγγραφα και σφραγίδες και «άδειασαν» τραπεζικό λογαριασμό πεθαμένου








    Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας ένας αστυφύλακας και ένας Ειδικός Φρουρός οι οποίοι μαζί με μια γυναίκα συνεργό τους πλαστογραφούσαν έγγραφα και σφραγίδες για να εισπράττουν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό πολίτη ο οποίος είχε πεθάνει εδώ και τρία χρόνια.
    Αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της πλαστογραφίαςψευδούς βεβαίωσης και απόπειρα απάτης.
    Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι, η 49χρονη ημεδαπή, συνοδευόμενη από τον34χρονο Ειδικό Φρουρό (με τον οποίο είναι συγγενείς εξ' αγχιστείας), μετέβησαν σε πιστωτικό ίδρυμα του Πειραιά, προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού, ο οποίος είχε αποβιώσει προ τριετίας.
    Μάλιστα, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη, προσκόμισαν ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση – εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας «εφέρετο» να εξουσιοδοτεί την 49χρονη ημεδαπή για την ανάληψη του παραπάνω ποσού.
    Το γνήσιο – ιδιόχειρο της υπογραφής, επί της εξουσιοδότησης, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος Ειδικός Φρουρός. Για το σκοπό αυτό μετέβη την προηγούμενη στην Υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο26χρονος Αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της Υπηρεσίας.
    Τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες επτά ασυμπλήρωτες Υπεύθυνες Δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του. Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του αποθανόντος ημεδαπού και συγγενών του.
    Στην κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.
    Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνάται περαιτέρω η τυχόν εμπλοκή της 49χρονης και του 34χρονου Ειδικού Φρουρού και σε άλλες συναφείς υποθέσεις, λόγω του συνδυασμού της μεθοδολογίας δράσης τους, των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση και των κατασχεθέντων ευρημάτων.
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου τηςΕλληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
    Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
    Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ' όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου