Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για καλή υγεία

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για καλή υγεία
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το 7ωρο του βραδινού ύπνου συνδέεται με τη χαμηλότερη θνησιμότητα και νοσηρότητα ενώ παλιότερες έρευνες θεσπίζουν το κατώτερο αποδεκτό όριο στον ύπνο στις 5 ώρες, με όσους κοιμούνται συστηματικά λιγότερο από πέντε ώρες να παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών, σακχαρώδους διαβήτη, παχυσαρκίας και άλλων εκφυλιστικών νοσημάτων.
Όπως επίσης επισημαίνει ο καθηγητής Νοσηλευτικής δρ Σον Γιάνγκστεντ από το Πανεπιστήμιο Arizona State, ο ελλιπής ύπνος είναι εξίσου βλαβερός με τον υπερβολικό ύπνο.
Τα ευρήματα της νέας μελέτης συνάδουν με εκείνα μιας άλλης αντικαρκινικής έρευνας από το Πανεπιτσήμιο τςη Καλιφόρνια που έδειξε ότι όσοι κοιμούνται ανάμεσα σε 6,4 ώρες και 7,4 ώρες το βράδυ παρουσιάζουν τη χαμηλότερη θνητότητα από καρκίνο.
Από την ελληνική επιστημονική κοινότητα, ο ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Σολδάτος και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας του Ύπνου, επισημαίνει πως ο μεγαλύτερος "κλέφτης" του ύπνου  στην εποχή μας - εκτός από το άγχος για τα χρέη και την ανεργία - είναι η υπερβολική καλωδίωση με κομπιούτερ, social media, smartphones και tablets καθώς όλα αυτά τα απαραίτητα στη δουλειά γκάτζετ αναστατώνουν το βιολογικό ρολόι..
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου